Baloteli, Ljajić, Kosta, Fonte (@Reuters)
Baloteli, Ljajić, Kosta, Fonte (@Reuters)

Novi veliki turski projekat: Baloteli i Dijego Kosta u špicu, Belanda vezni, Fonte gazda odbrane

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 17:23

Sve je lepo zamislio prvi čovek Adane...

Već punih 30 godina Turci veliki novac ulažu u fudbal i trude se da ga maksimalno popularišu dovodeći velike, doduše uglavnom istrošene zvezde. Krenulo je to negde krajem prošlog i početkom ovog veka sa Elvirom Baljićem i Mariom Žardelom, da bi se u nadolazećim godinama nizali sve sami asovi: Kvarežma, Snajder, Apija, Anelka, Kežman, Van Persi, Baroš, Riberi... Da ne pominjemo brojne zvezde pristigle poslednjih godina.

I sva ta velika imena uglavnom su bila rezervisana za najveće - Fenerbahče, Galatasaraj i Bešiktaš. Eventualno Trabzon.

Izabrane vesti

Međutim Adana Demirsport, novi član elite i njen gazda Murat Sandžak, rešeni su da taj običaj promene. Adana jeste mali klub - nema nijedan trofej, najbolji plasman u eliti joj je šesto mesto i Superligu nije igrala pune tri decenije - ali ambicija joj očito ne manjka.

Poslednjih dana Sandžak puni sportske stranice turske štampe i potpuno otvoreno govori o planovima za predstojeću fudbalsku pijacu. Njegova prva bomba, kako sam tvrdi, trebalo bi da bude Mario Baloteli.

"Počeli smo pregovore sa njim. On želi da dođe i to nije sporno. Samo što za sada ne možemo da se dogovorimo sa njegovim agentom. Da smo pristali da mu platimo 600.000 evra na ime provizije, Mario bi još danas bio tu".

Adana je bacila udicu još dvojici respektabilnih igrača. U pitanju su Junes Belanda i Žoze Fonte. I dok je doskorašnji vezista Galatasaraja slobodan u izboru nove sredine, iskusni portugalski štoper ima opciju da ostane još godinu dana u Lilu. Ali o tome se pita francuski klub. Sandžaku bi posao bio značajno olakšan ukoliko bi Lil odlučio da pusti Fontea...

"Razgovaramo sa obojicom. Te transfere neće biti lako realizovati. Ti momci žele da im damo kuće na korišćenje, dobre automobile i naravno ozbiljan novac. Ali ne odustajemo tako lako".

Najveće ime za koje se Sandžak "zakačio" svakako je Dijego Kosta. Kontakti još nisu uspostavljeni, međutim...

"Doći će uskoro na dnevni red, imamo u planu da mu pošaljemo ponudu. Mogu da poručim navijačima da ne brinu, povućićemo poteze koji će ih obradovati. Ipak, svi treba da znaju da je faktor sreće veoma važan u svakom poslu, pa i u ovom. Džaba je nama što se dogovorimo s igračem ako njegova žena ili devojka odbije da dođe u Adanu. Tako je, recimo, bilo u slučaju Birkira Bjarnasona".

Gazda novog superligaša, međutim, ubeđen je u uspešno leto, a potom i sezonu...

"Ako dovedemo 70 odsto igrača koje planiramo - bićemo u vrhu tabele. Plan je da angažujemo između 10 i 12 novih, kvalitetnih igrača".

Murat Sandžak još je poručio da Adem Ljajić nije u planovima Adane. Srpski internacionalac ima još godinu dana ugovora sa Bešiktašom i poslednjih dana pojavila se informacija da bi mogao u redove novog člana turske elite. Očito da od toga neće biti ništa...


tagovi

Super ligAdana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara