Darko Nović (©Facebook/Union Sportive Monastirienne Monastiri Sports Union)
Darko Nović (©Facebook/Union Sportive Monastirienne Monastiri Sports Union)

Očekivan rasplet: Srbin se razišao sa Tunišanima

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.05.23. | 09:20

Umesto Darka Novića, u finišu sezone će na klupi Monastira da sedi Imed Ben Junes, koji će debitovati ovog ponedeljka protiv Olimpika iz Bedže u 6. kolu plej-ofa domaćeg šampionata

Srpski fudbalski strateg Darko Nović u potrazi je za novim angažmanom. Tunišanski prvoligaš Monastir saopštio je da se razišao sa 51-godišnjim Zrenjanincem posle serije od nekoliko loših rezultata, te da će ovog ponedeljka od 18 časova Imed Ben Junes da predvodi ekipu protiv Olimpika iz Bedže, u 6. kolu plej-ofa domaćeg šampionata.

Ovakav rasplet je mogao da se nasluti, s obzirom na to da je aktuelni vicešampion Tunisa tokom aprila upao u ozbiljnu rezultatsku krizu i da je, između ostalog, eliminisan u četvrtfinalu Kupa konfederacije od strane prvaka Obale Slonovače ASEK Mimozasa.

Izabrane vesti

Velika šteta, jer prvi deo sezone je obećavao plodonosnu saradnju i za Novića, i za Monastir. Srbin je, posle uspešne sezone na klupi alžirskog ES Setifa (igrao polufinale Lige šampiona) preuzeo Tunišane od legendarnog stratega Fauzija Benzartija. Devetostruki osvajač titule u Tunisu propustio je prošle sezone priliku za 10. krunom u poslednjem kolu, kada mu je ispred nosa pehar oteo Esperans.

Nović je zatekao indisponiranu ekipu, koju je brzo konsolidovao. U prvoj fazi prvenstva Monastir je bio prvi u grupi sa Ben Herdanom, Olimpikom iz Bedže i Klub Afrikanom, pa je preneo maksimalan broj bodova (četiri) u plej-of.

18.00: (1,80) Monastir (3,25) Olimpik Bedža (4,60)

U kvalifikacijama za Ligu šampiona nije imao sreće, naleteo je Monastir na najtrofejniji afrički klub Al Ahli iz Kaira, ali je u utešnom Kupu konfederacije (afrička Liga Evrope) bez većih problema prošao grupu i domogao se četvrtfinala.

Sve je išlo idealno, dok odjednom nije prestalo da bude…

Iz Kupa Tunisa Monastir je ispao od Ben Gerdana u šesnaestini finala, a potom je od sredine aprila Monastir vezao pet mečeva bez pobede – četiri poraza i jedan remi. ASEK Mimozas je eliminisao Tunišane sa ukupnih 2:0, a u prvenstvu je Novićev tim brzo izgubio korak za konkurentima za titulu.

Uoči susreta sa Olimpikom, Monastir zaostaje za liderom Etoil Sahelom 10 poena, a za drugoplasiranim Klub Afrikanom i mestom u Ligi šampiona šest. Uprava je zato procenila da timu treba šok-terapija i došlo je do razlaza sa srpskim strategom.

Proveo sam se lepo ovde, bilo je ovo pozitivno iskustvo. Kao što znate, imali smo ove sezone neke dobre rezultate. Časno smo predstavljali Tunis na međunarodnoj sceni. Naravno, želim svojim igračima sve najbolje u nastavku, da privedu prvenstvo kraju na visokom nivou. Došao sam na trening da se rukujem sa svima njima i da se uživo oprostimo“, kazao je Nović pred klupskom kamerom,.

Pred Benom Junesom je još devet mečeva da proba da trgne ekipu i vrati je u borbu za vrh, počev od današnjeg duela. Ove sezone, u prvoj fazi, Monastir i Olimpik su se dva puta sastali. U Bedži je bilo 0:0, a u Monastiru 1:0 za goste. Na poslednja tri meča Olimpik je bez poraza (dve pobede i jedan remi), pa sada ima devet poena, jedan više od rivala.

Što se Novića tiče, on traži osmi klub u karijeri. Nekadašnji selektor Libije do sada je od ekipa vodio Bežaniju, Al Madinu (Libija), Hejlungđang, Hefej (Kina), Al Šamal (Katar), ES Setif (Alžir) i Monastir.

TUNIS 1 (PLEJ-OF) – 6. KOLO

Subota

Tatauin – Sfaksijen 0:4 (0:2)

/Dijakite 19, Habesi 45+2pen, Ali 53, Kante 58/

Nedelja

Etioil Sahel – Bem Gerdan 2:0 (0:0)

/Šamaki 50, Džaziri 90+1/

Klub Afrikan – Esperans 1:0 (0:0)

/Labidi 81/

Ponedeljak

18.00: (1,80) Monastir (3,25) Olimpik Bedža (4,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Darko NovićMonastirTunis 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara