©Starsport
©Starsport

Oglasili se Lazarevčani: Radnički i Napredak ne smeju biti kažnjeni bez dokaznog postupka i utvrđivanja odgovornosti

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 00:19

Kolubara stala uz rivale iz prethodne sezone

Pitanje Kolubare još se reševa na sudu, a na adresu Fudbalskog saveza Srbije stigle su nove prijave iz UEFA među kojima i sumnja u regularnost utakmice između Napretka i Radničkog iz Niša. Dvojac superligaša našao se pod lupom zbog susreta u Kruševcu koji je pripao gostima (1:2), što je bio povod da se oglase i Lazarevčani.

Izabrane vesti

“Obaveštavamo javnost da su lica koja vode spor protiv Kolubare ispred FSS zahtevala da suđenje ostane tajno. Podsećamo da je reč o kaznenom (disciplinskom) postupku o kojem su mediji izveštavali i koji bi morao biti javan. Mediji svakodnevno pišu o ovom postupku i policijskoj istrazi, čime bilo kakva tajnost gubi svaki smisao, osim za one koji ne žele da javnost bude upoznata o tome kako je postupak protiv Kolubare vođen.

Sa druge strane, saznali smo od medija da je UEFA poslala izveštaj u vezi sa utakmicom Napredak – Radnički Niš. Javnost je već upoznata sa bizarnim tumačenjem člana 83 Disciplinskog pravilnika FSS, prema kojem se klubovi automatski kažnjavaju ukoliko UEFA dostavi izveštaj. Kada se ovo ima u vidu, kao i ranije pisanje medija, ispada da bi Savez morao da ekspresno kazni Radnički Niš i Napredak bez vođenja istrage, što bi dalje značilo da Kolubara ostaje u ligi u svakom slučaju.

Radi otklanjanja sumnje, Kolubara smatra da Radnički Niš i Napredak ne smeju biti kažnjeni bez sprovođenja dokaznog postupka i adekvatnog utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, isto kao što to nije smeo biti slučaj sa našim klubom. Ova objava ima za cilj da ukaže na to da su disciplinski postupci protiv našeg kluba bili apsurdni i nezakoniti.

Kolubara u potpunosti podržava Napredak u insistiranju na tome da se utvrdi da li je gospodin Šurbatović znao za prijavu UEFA povodom meča Napredak – Radnički Niš i kako je došlo do toga da se ova prijava „zagubi“ sve do danas”, navedeno je u saopštenju Kolubare.




tagovi

Kolubara LazarevacNapredak KruševacRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara