Lazetić slavi gol protiv Izraela (© FSS)
Lazetić slavi gol protiv Izraela (© FSS)

Omladinci vide šansu: Engleska jeste favorit, ali bila je i Holandija, pa smo je izbacili

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 14:42

„Fokus je na nama i ako uđemo dobro u utakmicu, mislim da neće biti problema“, kaže napadač Marko Lazetić

Veći deo premijere za zaborav, a kraj za ohrabrenje. Osvojila je bod omladinska reprezentacija Srbije na početku završnog turnira Prvenstva Evrope u Slovačkoj, a zbog načina i tajminga kako je odolela Izraelu – pogotkom u nadoknadi za 2:2 – zapljusnuta je talasom optimizma pred nastavak takmičenja.

Iako u njega ulazi u posebnim okolnostima, s obzirom na specifičnu uvertiru takmičenja,

Izabrane vesti

Možda se nalazimo u podređenom pložaju, jer su ostale selekcije igrale kvalifikacione turnire još u martu, a mi zbog situacije u Ukrajini u prvoj polovini juna. I dok su ostale selekcije više od tri meseca provele u pripremi za završni turnir, mi smo pre desetak dana odigrali poslednji meč u Holandiji. Zbog toga smo malo hendikepirani u odnosu na ostale ekipe, ali to nije alibi. Igrači imaju dovoljno samopouzdanja, veruju u tim i ono što radimo“, istakao je Aleksandar Jović.

Naglasio je selektor nus pojave remija u uvodnoj rundi Grupe B, u Banjskoj Bistrici (sreda, 20 časova, RTS 1).

„U svakoj utakmici pokazaćemo karakter, kao što je bio slučaj i protiv Izraela kada smo postigli gol u poslednjim trenucima meča. Došli smo do boda koji će nam sigurno mnogo značiti u nastavku takmičenja. Dolazak ovde i plasman među osam najboljih u Evropi znači mnogo: igračima, savezu, našem fudbalu. I to je definitivno veliki uspeh, ostvaren u periodu uspeha A tima, kao i selekcije do 17 godina. Ni remi protiv Izraela ne menja tu sliku, jer u Slovačku niko nije došao slučajno. Idemo dalje“.

Naredni korak je duel sa Engleskom, prema opštim ocenama jednom od nakvalitetijih ekipa na EP, papirnatom favoritu.

Mi smo turnir u Holandiji doživeli kao mini Evropsko prvenstvo. I sad ponavljamo iz dana u dan neke stvari koje smo već radili u Holandiji. Engleska je favorit, kao što je to bila Holandija na svom terenu. A mi protiv favorita uvek dobro igramo i poseban motiv igračima u takvim duelima nije potreban. Važno je da su momci dobri, posvećeni, odgovorni u izvršavanju obaveza. Javnost u Srbiji mora da zna da dajemo poslednji atom snage u svakoj utakmici i da stalno tražimo neke dopusnke izvore energije koji će nam biti potrebni za narednog protivnika“, dodao je selektor Jović.

Napadač Marko Lazetić naglasio je da uopšte nije bitno kako će izgledati Ostrvljani, već Srbija.

Snaga Engleza? Ne gledamo mnogo druge, fokus je na nama i ako uđemo dobro u utakmicu, mislim da neće biti problema. Naravno da su oni u povoljnijem položaju, umorniji smo od ostalih selekcija, ali ne tražimo izgovore. Hoćemo da damo sve od sebe, želimo pobedu u svakom meču. Tako i protiv Engleske, ali i kasnije, kada nam rival bude Austrija. Uvek sebi postavljamo visoke ciljeve“, rekao je Lazetić.



tagovi

FSSomladinska reprezentacija SrbijeEP za omladinceEP U19Marko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara