Lukaku (© Reuters)
Lukaku (© Reuters)

Opet kuva na relaciji London - Milano: Inter kreće po Lukakua, ali bi da ga plati tek 2024.

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 20:33

I to za duplo manje novca nego što ga je doveo prošlog leta

Pala je čelnicima Intera na pamet ideja da osnaže tim, a da ništa ne plate! Familija Žang, koja rukovodi doskoršanjim vlasnikom skudeta, smislila je da vrati Romelua Lukakua u Milano i na njemu gradi ambicije da gradskom rivalu preotme šampionski naslov, osvojen prošle sedmice.

Nerazuri bi da dobiju belgijanca po klasično italijanskoj – a mnogi bi zbog vlasničke strukture rekli i kineskoj – formuli. Da dovedu sjajnog špica i plate ga tek za dve godine. Tako nešto samo na Čizmi ima, ali, se Inter makar nada.

Izabrane vesti

Prema toj zamisli, klub sa „Meace“ bi doveo Lukakua na pozajmicu. U trajanju od dve sezone. A kad se ona okonča u ugovoru sa Čelsijem bi postojao obavezan otkup. Cena – 50.000.000 evra. Čak 63.000.000 manje nego što su ga Plavci platili baš Interu kad su ga doveli kao najboljeg špica Serije A. Ovakav plan obrazložen je idejom da bi lakše prošao kroz finansijske knjige i ne bi opteretio budžet kluba u narednoj sezoni, istovremeno bi omogućio Nerazurima da barataju sa više novca tokom letnjeg prelaznog roka da angažuju pojačanja kako bi se vratili na tron.

Čak Tutosport ide toliko daleko da uverava kako je Romelu Lukaku spreman da se odrekne za čask polovnu primanja u visini od 15.000.000 evra i da u Milanu na ime plate dobija samo 7.500.000 evra.

Najveći problem ovog posla jeste Čelsi. Prvo pitanje: zašto bi ulazio u takvu transakciju, jer ko zna šta će se sve desiti do 2024? Drugo: zašto bi praktično bacio u bunar 63.000.000 evra, što je razlika između otkupne i cene koju bi dobio na ime obevezne prodaje za dve godine? Mada, ima i druga škola mišljenja, koja ukazuje da je Romelu Lukaku nezadovoljan na Stamford bridžu i logično je zapitati se zašto bi trener Tomas Tuhel držao u svlačionici fudbalera koji mislima u domu Plavaca. Učinkom nije opravdao očekivanja: samo osam golova je dao po povratku u Premijer ligu, a 15 u svim takmičenjima na 44 utakmice.

Sve ovo posle, sad već čuvenog, zimskom intervjua Lukakua u kome je rekao kako sanja povratak u Intera i da ne razume ideje Tuhela, zbog čega ga je klub novčano kaznio, nemački trener ukorio, ali mu posle toga nije baš bio redovan u kombinacijama za tim.


tagovi

InterČelsiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara