Pavlović odigrao doktorski, Bajern ostao na minus dva pred utakmicu godine u Nemačkoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.02.24. | 17:35

Srbin ponovo strelac, i to gola koji je najavio preokret; Leverkuzen lako protutnjao Darmštatom

Ista meta, isto odstojanje! Bajern Minhen i Bajer Leverkuzen utakmicu godine u Nemačkoj čekaju puni samopouzdanja. Nakon što ga je saplela Borusija iz Menhengladbaha prošle sedmice, Verkslef se podigao, u kombinovanom sastavu lako slavio u Darmštatu (2:0), tako uoči dolaska Bavaraca i dalje ima dva boda viška. Šampion je bio u nezavidnoj poziciji, gubio od Gladbaha - tima koji ga je gledajući istoriju Bundeslige najčešće saplitao, međutim danas nije imao snage za to - 3:1.

Imala je četa Tomasa Tuhela zaostatak od jednog gola nekih desetak minuta, da se tako otišlo na odmor pitanje je da li bi domaćin uspeo da okrene, ali 'srpski sin' Aleksandar Pavlović (19) pogodio je u samom finišu prvog dela i najavio preokret.

Izabrane vesti

Mladi vezista Bajerna bio je strelac posle veoma preciznog šuta iskosa na pas Tomasa Milera. Pavlović zaslužuje pohvale ne samo zbog druge vezane utakmice na kojoj postiže pogodak, nego i zbog izuzetno zrele igre. Imao je Tuhel ovoga puta više opcija za sredinu terena, mogao da na teren od prvog minuta poošalje daleko iskusnijeg Rafaela Gereira, međutim to što se odlučio za mladog Srbina govori da je ovaj u potpunosti kupio njegovo poverenje i da ne igra samo zbog suženog rostera.

Momak koji još zvanično nije odlučio za koju će reprezentaciju da nastupa u budućnosti igrao je danas neku vrstu 'osigurača' na sredini, iza Leona Gorecke i Tomasa Milera i taj je zadatak izvršio maltene doktorski. Gotovo bez greške u pasu (69/71), smireno, s puno osećaja i samopouzdanja. Gol je došao samo kao posledica svega viđenog...

Za ljubitelje statistike, pretrčao je najviše od svih igrača na terenu (12,9 kilometara), centaršutevi (3/3), duge lopte (2/2), jedno ključno dodavanje, dobijeni dueli (4/7).

Tomas Miler bio je krivac za vodeći pogodak Borusije. Nije se dobro zagradio posle pasa Manuela Nojera, lako mu je loptu oduzeo Niko Elvedi, zatim ispratio celu akciju, dobio loptu kao na tacni od Žordana Zibačoa i pogodio...

Miler nije bio direktan asistent kod drugog pogotka Bajerna, ali je i te kako kumovao, smetajući golmani Moricu Nikolasu u 70. minutu. Lopta je posle svega pala na glavu Harija Kejna i ovaj je lako sproveo u praznu mrežu.

Bio je to 24. gol engleskog napadača ove sezone u Bundesligi...

Konačan rezultat postavio je Matajs de Liht nakon što je Liroj Sane lepo centrirao četiri minuta pre kraja. Ekipa Herarda Seoanea definitivno je istakla 'belu zastavu' nakon ovog pogotka.

Bajer Leverkuzen je sve kontrolisao na Belenfaltoru od početka do kraja, bez obzira što je Ćabi Alonso rešio da promeša karte i odmori neke od glavnih igrača. Tako su na klupi ostali Žeremi Frimpong i Jonas Hofman, pre svih, dok Ezekijela Palasiosa usled povrede nije ni bilo u konkurenciji za utakmicu.

Nejtan Tela maksimalno je iskoristio šansu i sa dva gola pokazao da će španski stručnjak na njega moći ozbiljno da računa do kraja sezone. Za 1:0 mrežu je zatresao u 33, a za 2:0 u 55. minutu.

Florijan Virc je pogodio je prečku u finišu, međutim i pored toga tri boda gostiju nijednog momenta nisu došla u pitanje.

Alonso je od prvog minuta šansu ukazao Borhi Iglesijasu, što je bio njegov debi u Bundesligi. Adam Hložek još jednom je razočarao...

Veoma važne bodove u trici za Ligu šampiona uzeo je Štutgart na uvek nezgodnom gostovanju u Frajburgu (3:1). Dva rana gola (Deniz Undav i Kris Fihrih), pa onda crveni karton za mladog Rela (još u 18. minutu) i tu je bio kraj svih nada domaćina da mogu da se vrate.

Jesu u jednom momentu imali 1:2, ali Štutgart je sve rešio golom defanzivca Mitelšteta 16 minuta pre kraja.

Pored gola, Deniz Undav je upisao i dve asistencije.

Nemac tako igra u poslednjih nekoliko kola da se izostatak Serua Girasija praktično ne oseća...

BUNDESLIGA – 20. KOLO

Petak

Hajdenhajm - Borusija Dortmund 0:0

Subota

Bajern Minhen - Menhengladbah 3:1 (1:1)

/Pavlović 45, Kejn 70, De Liht 86 - Elvedi 35/

Bohum - Augzburg 1:1 (1:0)

/Broščinski 33 - Demirović 90+2/

Darmštat - Leverkuzen 0:2 (0:1)

/Tela 33, 52/

Frajburg - Štutgart 1:3 (0:2)

/Kibler 45+11 - Undav 3, Fihrih 7, Mitelštet 74/

Majnc - Verder 0:1 (0:1)

/Dukš 2/

18.30: (3.20) Keln (3.45) Ajntraht Frankfurt (2.35)

Nedelja

15.30: (2,10) Volfzburg (3,50) Hofenhajm (3,40)

17.30: (1,42) RB Lajpcig (4,60) Union Berlin (7,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara