Marko Dmitrović (©AFP)
Marko Dmitrović (©AFP)

Pedro Leon pogodio iz kornera i razljutio Alaves (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.12.20. | 00:15

Dmitrović nemoćan u Vitoriji, Pelegrini prodisao posle Kadiza

Fudbaleri Deportivo Alavesa slavili su Mendizorozi protiv ekipe Eibara (2:1). Gosti su se brzo odomaćili, poveli su na samom startu utakmice, ali je Alaves već do poluvremena stavio stvari na svoje mesto.

Eibar je do prednosti stigao već u četvrtom minutu i to na spektakularan način. Pedro Leon je loptu direktno iz kornera sa leve strane poslao u mrežu Alavesa, prava majstorija, mada je i utisak da je izostala bolja reakcija golmana i odbrane domaće ekipe. Zaista pogodak koji se retko viđa.

Izabrane vesti


Ali, on kao da je razljutio domaći sastav, koji je već do poluvremena stigao do preokreta. Igrao se 41. minut kada je nakon novog kornera Leona pukla kontra izabranika Pabla Maćina - i to kakva. Odlično su istrčali domaći igrači, Rioha je poslao loptu ka Mendezu, koji je pobegao gostima i u situaciji jedan na jedan matirao Dmitrovića bez većih problema. Kada se činilo da će se na odmor otići sa nerešenim rezultatom, inicijativa Alavesa još jednom je dala rezultat. Strpljivo su gradili akciju, na kraju su uputili centaršut sa leve strane na dalju stativu, Hoselu je bio sjajan u skoku, pa je loptu glavom poslao na suprotnu stranu protivničkog peterca, na pravom mestu našao se Dejverson, koji je preokrenuo rezultat.

U drugom delu je domaćin i pored vođstva imao ozbiljnije prilike, Hoselu postiže i pogodak u 72. minutu, ali je on bio poništen zbog ofsajda. Dmitrović je u centru pažnje bio u 85. minutu, kada je odbranio pokušaj Riohe i sačuvao nade ekipi Eibara. Hoselu je mogao da ih ugasi u 90. minutu, ali je tukao preko gola gostiju, da bi jako malo nedostajalo Garsiji Kikeu da šokira domaćina na Mendizorozi u četvrtom minutu nadoknade, ali je iz dobre pozicije glavom tukao tik pored leve stative. Baskijski derbi je na kraju pripao ekipi Alavesa, koja je sada 13. sa 17 osvojenih bodova, Marko Dmitrović i drugovi ostaju tik iznad crte sa dva boda manje.


U istom terminu je Betis ugostio ekipu Kadiza, ekipa Manuela Pelegrinija ne može da se pohvali sjajnim rezulatima ove sezone, ali su protiv dželata velikana (Kadiz je ove sezone savladao Real Madrid i Barselonu) upisali vrlo važan trijumf (1:0).

Još jednom su imali problema u završnici Verdiblankosi, držali su strpljivo loptu u svom posedu, kružili oko gola rivala, ali su retko uspevali da ozbiljnije priprete rivalu. Ponovo su imali i problema sa kontra napadima rivala, Kadiz je sjajan u tranziciji ove sezone, pa je imao nekoliko jako dobrih prilika da zada novi udarac sastavu iz Sevilje, ali je sreća ovoga puta ipak pogledala Pelegrinija i njegove izabranike.

Već u 20. minutu gosti su došli do velike prilike, Sančez Ponse se našao pred golom Betisa, tukao je iz prve, ali je prečka spasila domaćina. Betis je davio loptu, imali su je gotovo 80 odsto vremena u svojim nogama, ali golman gostiju nije imao posla.

Ipak, u 71. minutu su uspeli da pronađu rupu u odbrani Kadiza. Dobro su izgradili akciju, loptu je na desnoj strani dobio Lainez, pronašao je hitronogi Meksikanac Gvida Rodrigeza u kaznenom prostoru rivala, a iskusni vezista je preciznim udarcem u malu mrežu doneo prednost domaćoj ekipi. Do kraja zeleno-beli gotovo da nisu pretili, ali je Kadizu malo nedostajalo da poravna rezultat. Igrao se 79. minut kada je Lozano imao sajnu priliku, tukao je iz peterca rivala, ali je Robles majstorski uspeo da sačuva mrežu. Pogleda je sreća ponovo Betis samo dva minuta kasnije, kada je Alvaro Negredo propustio da iz izgledne pozicije u kaznenom prostoru domaćeg sastava pronađe put do mreže. Nije do kraja bilo promena, Betis je deveti sa 19 bodova nakon večerašnjeg trijumfa, Kadiz je sa bodom manje na 11. mestu.


PRIMERA - 15. KOLO

Utorak

Valensija – Sevilja 0:1 (0:0)

/Suso 81/

Elče – Osasuna 2:2 (0:1)

/Fidel 46, Kariljo 78 – Garsija 10, Brašanac 84/

Ueska – Levante 1:1 (1:0)

/Ontiveros 31 pen – Molero 53/

Sosijedad – Atletiko Madrid 0:2 (0:0)

/Ermoso 49, Ljorente 74/

Valjadolid - Barselona 0:3 (0:2)

/Lengle 21, Brajtvajt 35, Mesi 65/

Viljareal - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)

/Pino 74 - Vilijams 19/

Sreda

Hetafe - Selta 1:1 (1:1)

/Suarez 7 - Aspas 17pen/

Real Madrid - Granada 2:0 (0:0)

/Kazemiro 57, Benzema 90+3/

Alaves - Eibar 2:1 (2:1)

/Mendez 41, Dejverson 45+2 - P. Leon 4/

Betis - Kadiz 1:0 (0:0)

/G. Rodrigez 71/



tagovi

PrimeraKadizBetisAlavesEibarMarko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara