Perišić (© Star sport)
Perišić (© Star sport)

Perišić: Spremni za najbolju utakmicu do sada

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 16:17

U Kruševcu se nadaju vrednim bodovima iz Lazarevca

(Od dopsnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Nastavak Mozzart Bet Superlige, posle reprezentativne pauze, otvaraju u petak od 17 časova u Lazarevcu Kolubara i Napredak. I jedni i drugi su raspoloženi otišli na odmor, Rudari posle trijumfa u gostima protiv Novog Pazara (1:0), a Kruševljani posle remija protiv Crvene zvezde pod Bagdalom (1:1).

Izabrane vesti

Kolubara je devetoplasirana ekipa šampionata, sa istim brojem bodova kao kragujevački Radnički na osmoj poziciji i predstojeća utakmica će im biti jedna od ključnih za ulazak u plej-of. Sa druge strane, Čarapani imaju svoj račun, pobedom bi, bar dok Radnički ne odigra svoj meč, prepolovili zaostatak za plej-of zonom i, verovatno važnije, skupili nove zlatne bodove za opstanak u ligi.

Pauzu smo iskoristili da osvežimo igrače koji su u prethodnom periodu izneli veliki broj utakmica i omogućili igračima sa manjom minutažom da pokažu sebe i odigraju 90 minuta (u kontrolnom susretu protiv Radničkog u Nišu, 1:3), kako bi i oni bili spremni za nastavak prvenstva“, reči su šefa struke Čarapana, Dragana Perišića.

Prvi strateg Napretka zna tajnu za novi uspeh.

Najznačajnije će biti da pokažemo strpljenje u Lazarevcu, s obzirom da igramo protiv ekipe koja u drugom delu sezone beleži sjajne rezultate i prima mali broj golova, čime potvrđuje disciplinu i čvrstinu. Spremni smo i fokusirani na narednih 90 minuta i verujem da možemo da odigramo najbolju utakmicu do sada. Svaka pobeda i svaki bod je zlatan u naredna tri kola“, uzda se Perišić u svoje pulene.

Za vreme pauze beogradski stručnjak nije mogao da računa na mlade reprezentativce, Stankovića, Kneževića i Prijovića, ali ni Đekovića koji se zbog bolesti vratio u Kruševac i nije bio na raspolaganju Goranu Stevanoviću u mečevima protiv Italije i SAD.

Privilegija je imati mlade reprezentativce, a to utiče i na snagu kluba. Imamo više od 20 igrača spremnih da iznesu takmičenja, a pomenuti igrači će u Lazarevcu sa klupe čekati šansu da preokrenu tok meča, ako bude potrebno“, dodao je Perišić.

Kada je stigao pod Bagdalu pre dve sezone, prvi meč Đorđu Jovanoviću u novom dresu bio je u Kruševcu upravo protiv Kolubare (3:0). Premijeru iz snova imao je mladi krilni napadač postigavši dva gola (uz jednu asistenciju) protiv gostiju iz Lazarevca.

Očekuje nas zahtevna utakmica protiv ekipe koja je pokazala kvalitet, posebno u drugom delu prvenstva, što pokazuje i njihova pozicija na tabeli. Voleo bih da ponovim bar polovinu uspešnosti sa prvog duela protiv njih, ali je važnije od toga da ugrabimo tri boda i kao ekipa budemo pravi“, reči su Đorđa Jovanovića.



tagovi

Đorđe JovanovićDragan PerišićNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara