(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Pirovi ples Astre u Medijašu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 21:54

Laganih 4:0 za Budeskua i drugare

Iako joj zapravo bukvalno ne treba ni za šta, Astra, koja je nedavno ostala bez prava učešća u evrokupovima je danas upisala "pirovu" pobedu na gostovanju u Medijašu u okviru osmog kola doigravanja za šampiona rumunske Lige 1.

Za razliku od gostiju, domaćinima je svaki bod bio kao kuća u sada već praktično propaloj borbi za Evropu, ali Gaz Metan nije mogao da spreči Astru da zabeleži četvrtu pobedu u nizu od kako je restratovana Liga 1. Ujedno i nastavak svoje suše od osam kola bez pobede.

Izabrane vesti

Prvi gol za goste iz Đurđa delo je nigerijskog napadača, Kehinde Fataija u 38. minutu što je bio i rezultat prvog dela meča na Gradskom stadionu. Ubrzo nakon početka drugog dela, samo četiri minuta od okončanja odmora Mihaj Raduc je bio precizan. Vođstvo Astre, koja je uspela da opstane na trećem mestu Šampionske grupe plej-ofa, triplirao je Aleksandru Jonica na dodavanje starog majstora igre na petoparcu, Konstantina Budeskua. Tačku na i stavio je Silviju Balaure na dodavanje Crnogorca Rista Radunovića.

Nakon ovog, do kraja šampionata u Rumuniji igraju se još dva kola, dok veliku borbu za titulu nastavljaju, pomalo iznenađujuće da vode Univerzitatea iz Krajove i Kluž.

RUMUNIJA, PLEJ-OF – 8. KOLO

Petak

Gaz Metan - Astra Đurđu 0:4

/Fatai 38, Radu 49c, Jonica 65, Balaure 74/

Subota

20.00 (4,50) FCSB (3,45) Kluž (1,85)

Nedelja

20.00 (4,50) Botošani (3,45) Univerzitatea Krajova (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara