Planić potpisao za Makabi, plata duplo veća nego u Rumuniji

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 19:39

Ugovor na tri godine

Gotova je i transfer saga oko Bogdana Planića. Srpski štoper je danas potpisao ugovor sa izraelskim Makabijem iz Haife.

Planić dolazi kao slobodan igrač iz rumunskog FCSB čiji član je bio prethodne tri sezone, ali se na kontroverzan način rastao sa klubom iz Bukurešta. Naime, tokom pauze zbog pandemije korona virusa, on je napustio FCSB zbog kašnjena u isplatama i na taj način stekao status slobodnog igrača s obzirom da je imao opciju za dodatnu godinu ugovora.

Izabrane vesti

Sa druge strane, kontroverzni gazda kluba Điđi Bekali uporno je tvrdio da je dodatna godina ugovora aktivirana i tražio neverovatnih 10.000.000 evra za obeštećenje. Iz tih razloga je od Planićevog transfera su odustali turski Denizli, belgijski Euepn i još neki francuski klubovi jer nisu želeo da ulazi u sudske sporove sa Rumunima. Izvesno je da će Bekali i sada pokrenuti pravni postupak protoiv Planića, ali u Makabiju veruju da je zakon na strani srpskog defanzivca, ne strahuju od sudskog spora sa Rumunima i preuzeli su stopostotan rizik na sebe. 

Planić je sa Makabijem potpisao trogodišnji ugovor vredan 400.000 evra po sezoni što je duplo više u odnosu na ono koliko je zarađivao igrajući za FCSB gde mu je godišnja plata iznosila 180.000 evra. Plus će u Makabiju na pomenutu sumu imati i bonuse vezane za učinak i broj odigranih mečeva. Na Planićevom transferu je insistirao Makabijev trener Barak Bahar koji se Planićem oduševio kada je bio vodio Hapoel Ber Ševu u mečevima Lige Evrope protiv Planića i FCSB.

Makabi Haifa je prošlu sezonu u izraelskom šampionatu završila na drugom mestu iza imenjaka iz Tel Aviva a nada se da bi u ovoj sezoni mogla da prekine šampionski post koji traje punih 10 godina. 


tagovi

Bogdan PlanićMakabi HaifaFCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara