Despotović na treningu reprezentacije sa Gudeljom, Kolarovim i Lukićem (© MN Press)
Despotović na treningu reprezentacije sa Gudeljom, Kolarovim i Lukićem (© MN Press)

Počeli pregovori: Gončarenko hoće Despotovića u Krasnodaru

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 18:29

Prošlog leta nije uspeo, možda će ovog

Uporan je Viktor Gončarenko. Kad nekog poželi, obleće oko njega sve dok ga ne dobije. Pokušao je beloruski stručnjak prošlog leta da dovede Đorđa Despotovića u CSKA, međutim, klub iz Moskve nije pristao na finansijske zahteve srpskog napadača i posao je propao.

Snažni špic je otišao u Rubin, igrao sjajno u Kazanju i opet privukao pažnju Gončarenka koji je krajem marta napustio Armiju, a početkom aprila potpisao za Krasnodar. Prva njegova želja je da ofanzivni deo tima osveži reprezentativcem Srbije.

Izabrane vesti

Ruski mediji prenose informaciju da su pregovori Krasnodara i Rubina počeli, međutim, ne navode detalje. Zna se samo da bi posle 14 golova i četiri asistencije na 26 utakmica mogao da naplati još jednu sjajnu sezonu, pošto je prethodne, u dresu malenog Orenburga, bio precizan osam puta, što mu je i donelo ugovor sa timom Leonida Sluckog.

Despotović je jedan od lidera tima, a baš njegovim golom, sa bele tačke, u trećem minutu nadoknade, Rubin je u poslednjem kolu izborio plasman u Evropu.

Da je njegov transfer moguć svedoči informacija da je Rubin već našao drugog napadača. U pitanju je 22-godišnji reprezentativac Venecuele, Erik Ramirez. Sezonu na izmaku proveo je u dresu Dunajske Strede i na 33 utakmice dao 17 i asistirao za osam golova. Narednih dana očekuje se potvrda transfera vrednog oko 3.000.000 evra.

Dolaskom Ramireza broj stranaca u Rubinu će se popeti na deset. To znači da će klub iz Kazanja morati da proda makar dvojicu. Za jednog se pretpostavlja da će biti Silvije Begić, drugi bi mogao da bude Gruzin Kviča Kvarackelija, međutim, ima i onih koji najavljuju da bi klub mogao da napusti upravo Despotović. Možda zbog toga što Krasnodar, kao lanjski učesnik Lige šampiona, verovatno može da mu ponudi bolje uslove od onih u Kazanju.


tagovi

Viktor GončarenkoĐorđe DespotovićRubinKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara