Marko Nikolić (©Starsport)
Marko Nikolić (©Starsport)

Povratak na mesto uspeha? Marko Nikolić posle 499 dana pauze blizu novog posla

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 13:20

Opet u Mađarskoj, opet u Fehervaru

Uprava Lokomotive htela je nešto drugačiji projekat i čini se – debelo pogrešila kada je odlučila da se rastane sa Markom Nikolićem. I dok se moskovski klub sada bori za opstanak, jedan od najboljih srpskih trenera blizu je novog angažmana. Kako piše ruski Čampionat 43-godišnji strateg je vrlo blizu dogovora sa Fehervarom.

Nikolić je na klupi tog mađarskog tima – tada pod imenom Videoton – već sedeo od juna 2017. do novembra 2019. godine. Bio je prvak zemlje 2018. i osvajač Kupa 2019. Igrao je i grupnu fazu Lige Evrope, dva puta savladao PAOK, igrao nerešeno sa Čelsijem…

Izabrane vesti

Međutim, na jesen 2019. uprava kluba ga je otpustila pošto je smatrala neprihatljivim da bude druga na tabeli, iza Ferencvaroša koji je te sezone igrao Ligu Evrope, a Fehervar nije zbog razočaravajuće eliminacije od Vaduca. Na kraju te sezone Fradi je imao 13 bodova više od Fehervara, koji se sada, kao i Lokomotiva, bori za opstanak u elitnom rangu.

Nikolić je potom otiša u Lokomotivu, u Rusiji osvojio Kup, igrao Ligu šampiona – i to vrlo dobro u pakleno teškoj grupi sa Bajernom, Atletikom i Salcburgom – ali kada je Ralf Rangnik došao u klub da postavi novi sistem, želeo je promociju mladih igrača, a ne rezultate i rastanak je bio neminovan.

Od tada se omiljeni trener partizanovih navijača – nisu mu zaboravili duplu krunu iz 2017. godine – dovodio u vezu sa CSKA i Dinamom iz Moskve, Krasnodarom, Ferencvarošem, Sarajevom, Olimpijakosom, beogradskim crno-belima naravno, nakon što je Aleksandar Stanojević otišao prošlog maja, ali teče evo već 499. dan i on još nema posao.

Možda je Fehervar rešenje…


tagovi

Marko NikolićVideotonMađarskaMađarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara