Frančesko Totti i Paulo Dibala (Reuters)
Frančesko Totti i Paulo Dibala (Reuters)

Princ Rima uvek u službi Rome: Dibala dođi, daću ti svoju desetku

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.05.22. | 10:26

Legendarni Frančesko Toti mami Argentinca da odbije Inter i dođe na Olimpiko

Kako je saga sa Kilijanom Mbapeom i Real Madridom okončana ostankom Francuza u Pari Sen Žermenu, kako je Mančester Siti potvrdio da je Erling Haland njegov novi fudbaler i kako je sve izvesnije da će Pol Pogba ponovo obući dres Stare Dame, jedno od najvećih pitanja predstojećeg leta (možda dobijemo odgovor i ranije) ostaje gde će nakon Juventusa igrati Paulo Dibala?

Favorit broj jedan bio je Inter, Argentinac je već bio viđen kao nova zvezda Nerazura, a onda je medijski vetar na Apeninima promenio pravac i štafetu je prema tvrdnjama brojnih medija preuzela Roma, ma koliko to na prvu loptu čudno zvučalo.

Izabrane vesti

Sve je počelo od glasina da je Žoze Murinjo navodno u januaru na meču Rome i Juventusa na Olimpiku poručio Dibali sa bi voleo da sarađuje sa njim. U međuvremenu je Roma plasmanom u Ligu Evrope kroz šesto mesto u Seriji A napravila adekvatnu podlogu koja joj daje za pravo da se nada potpisu popularnog Dragulja.

Verovatno nema navijača Rome kojem puls bar za nijansu ne poraste i srce zaigra na pomisao da bi u klub mogao da stigne najkvalitetnji ofanzivac još od Frančeska Totija. Nosio je dres Vučice od 2015. do 2017. godine Mohameda Salah, ali Egipćanin tada nije bio na nivou svetske klase kakva je postao u Liverpulu.

U svakom slučaju, upravo je Princ Rima uvek tu za svoju Romu u kojoj je ponikao i proveo čitavu karijeru, zbog koje je svojeveremeno odbio Florentina Perezea, odnosno Real Madrid. Legendarni Toti ponudio je Argentincu da obuče dres koji niko nije imao čast da nosi još otkako je on 2017. godine završio karijeru.

"Mogao bih da dam Dibali neki savet. Da je do mene, dao bih mu broj 10 da dođe u Romu, ali moramo da vidimo da li će ga prihvatiti, ili možda želi neki drugi broj", rekao je Toti i dodao: "Uvek bih dao Murinju desetku jer mi se izuzetno dopada i kao trener i kao osoba. Bio bih jako srećan da radim sa njim, možda se zbog toga ponovo fudbalski aktiviram i vratim iz penzije."

Jasno je da se posle pet godina neigranja i u 46. godini života Italijan neće vraćati profesionalnom fudbalu. Ovo više deluje kao pokušaj da Dibala dodatno omekaša veličanjem Murnija.

Jasno je Totiju, a znaju svakako i čelnici Rome da je Dibala profil, odnosno klasa fudbalera neophodna Vučici da naredne sezone napadne plasman u Ligu šampiona. Njegov potis bi značio potpuno novu praksu u poslovanju kluba iz kojeg su godinama unazad ispaćani oni sa ozbiljnim platama, počev od završetka kariere Totija i Danijela De Rosija, preko odlazaka Radže Najngolana, Edina Džeka, Alesandra Florencija, Havijera Pastorea, Aleksandra Kolarova...

Roma je uglavnom nastojala da rastereti platni spisak, ali shvataju relativno novi vlasnici iz američke porodice Fridkin da će za ozbiljnije rezultate ipak morati da odreše kesu. Jer Murinjo, ma koliko mu ove sezone spočitavali da je bivši trener, je realno dosegao Romin maksimum u Seriji A.

Ukoliko Dibala odluči da zaduži svetu broj deset u crveno-žutom delu Večnog grada, veruje se da će Romini izdaci biti oko 6.000.000 evra po sezoni neto.


tagovi

Paulo DibalaFrančesko TotiRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara