Kvinsi Promes (©Reuters)
Kvinsi Promes (©Reuters)

Promes godinu i po dana u zatvoru zato što je nožem izbo rođaka, čeka se presuda za šverc kokaina

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.06.23. | 10:06

Neverovatna sudbija holandskog fudbalera

Svojevremeno prva udarna igla moskovskog Spartaka, napadač reprezentacije Holandije, na kratko i fudbaler Sevilje i Ajaksa. A od danas – robijaš. Ako se vrati kući doduše. Kvinsi Promes (31) zvanično je osuđen na godinu i po dana zatvora zbog toga što je na porodičnoj žurci nožem izbo rođaka.

Incident se zbio na porodičnoj žurci koja se otela kontroli na leto 2020. godine. Prvo kratka svađa oko ukradene ogrlice, a onda tuča, nož... Promes je snimljen kako rođaku govori da ima sreće što nije poneo pištolj.

Izabrane vesti

Ostaje doduše pitanje da li će se Promes i javiti na odsluženje kazne, jer on živi u Moskvi pošto se 2021. vratio u Spartak. Izricanju presude nije ni prisustvovao.

Tužilac je inače tražio dve godine zatvora za 31-godišnjeg fudbalera. Prvobitna optužba za pokušaj ubistava u startu je odbačena.

To međutim ne znači da su gotovi svi Promesovi problemi, jer se za ovaj incident saznalo zbog toga što je on već bio prisluškivan zbog optužbi da je investirao u dva slučaja krijumčarenja droge. Sve skupa, tada je prošvercovano više od 1.300 kilograma kokaina.

Promes naravno negira optužbe, dok Tužilaštvo tvrdi da je baš on imao i te kako istaknutu ulogu u celom lancu krijumčarenja. Navodno je imao i kontakt s ljudima koji su kupili kokain iz kontejnera u luci u Antverpenu.

Ne baš uzoran sportista, najblaže rečeno.



tagovi

Kvinsi Promes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara