Bas Dost
Bas Dost

Prvi veliki transfer Belgije – Bas Dost za 4.000.000 evra, Krmenčik traži klub

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.12.20. | 09:32

Sad je zvanično

Prvo mesto na tabeli i više nego solidne partije u Ligi šampiona koje su Klub Briž do poslednjeg kola držali u konkurenciji za plasman u osmini finala. Međutim, u taboru šampiona Belgije uvereni su da su mogli bolje, samo da je napad bio efektniji. I zato je sada promovisan novi špic Briža: Bas Dost.

Zvučno pojačanje svakako, mada se 196 centimetara visoki Holanđanin jesenas nije proslavio u Ajntrahtu. Postigao je četiri gola, namestio još dva, više se ipak očekivali, pa je klub iz Franfkurta prihvatio Brižovu ponudu od 4.000.000 evra za Dosta.

Izabrane vesti

Belgijanci se nadaju da 31-godišnji fudbaler nije zaboravio kako se golovi daju. A nadavao ih se tokom karijere: 233 komada na 450 utakmica. U dresu Sportinga je na 127 utakmica postigao 93 gola. U otprilike sličnim uslovima kojima će sada biti okružen u Belgiji.

S druge strane, Dostov dolazak verovatno će značiti i odlazak Mihaela Krmenčika, koga je Briž u januaru doveo iz Viktorije Plzen u transferu vrednom 6.000.000 evra, ali zauzvrat nije dobio mnogo toga. Samo da 27-godišnji fudbaler pronađe sebi novog poslodavca.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Bas Dost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara