Tijago Silva (©Reuters)
Tijago Silva (©Reuters)

Prvo finale Lige šampiona, pa velika odluka za Tijaga Silvu: Kuda posle Pariza?

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.20. | 20:04

Čelsi i ostvarenje sna da zaigra u Premijer ligi ili Apenini i crveno-crni dres?

Čelsi traga za formulom koja će mu doneti borbu za titulu u predstojećoj sezoni, kao jedan od imperativa nameće se rekonstrukcija defanzivne linje čiji bi komandant mogao da postane Tijago Silva. Brazilac poslednjeg dana avgusta završava, u svakom smislu prebogatu osmogodišnju sagu u Pari Sen Žermenu, a prema pisanju britanskog Telegrafa, Plavci ozbiljno razmatraju ideju da odbranu protkaju nemerljivim iskustvom fudbalera koji bi za par dana mogao da postane prvak Evrope.

Nije londonski tim jedini koji razmišlja o angažovanju centralnog beka iz Rija, pošto bi Milan, Fiorentina i Lacio takođe voleli da ga vide u svojim redovima. Silva je naglasio da je rešen da karijeru okonča na tlu Starog kontinenta, a poznato je da još nije ostvario san da nastupa u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Nijedan od pomenutih klubova nije spreman da na godišnjem nivou plaća usluge Brazilca više od 12.000.000 evra koliko je zarađivao u Parizu, ali je veteran nagovestio da je spreman na ozbiljno krajcovanje zarade. Jasno je da je Čelsi po pitanju finansija superiorniji od konkurencije, a ono što bi moglo da bude sporno jeste činjenica da na Stamford Bridžu ne daju višegodišnje ugovore igračima u godinama, a Silva bi hteo bar dvogodišnji.

Nekoliko imena se pominje za centralna mesta u odrani Čelsija, pre svih Sitijev Džon Stouns i Brajtonov Luis Dank, ali niko ni približno ne može da parira iskustvu koje poseduje fudbaler Pari Sen Žermena. A ono je neophodno da se utegne odbrana koja je protekle sezone u prvenstvu primila čak 54 gola (najgori učinak od prvih deset timova Premijer lige).

Čelsijev projekat povratka u vrh engleske elite (dovođenje Zijeha, Vernera... potencijalni dolazak Haverca) nesumnjivo će biti primamljiv Brazilcu, ali ne treba otpisivati ni društvo sa Apenina, naročito Milan. Jer možda Zlatan Ibrahimović pozove bivšeg saigrača i ubedi ga da ponovo obuče crveno-crni dres. Silva je ipak po odlasku u Pariz pre osam godina rekao da će se vratiti na San Siro.

 


tagovi

Tijago SilvaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara