Radojičić: Samo 13 minuta nas je delilo od Evrope...

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.05.22. | 14:40

„Ostaje velika žal za Evropom, ali mislim da sam bio nemoćan u ova poslednja dva i po meseca“, kazao je strateg Novosađana

Ostalo je još 90 minuta do kraja Superlige. Fudbaleri Stare dame ostali su bez ikakve šanse da se domognu Evrope, ali možda mogu odlučiti ko će dobiti tu vizu. Pre pet dana, Novosađani su u poslednjem ovosezonskom meču pred svojom publikom ubedljivo poraženi od Čukaričkog (0:3), pa će izabranici Dragana Radojičića pokušati da neuspešnu sezonu zatvore pobedom. U poslednjem kolu, Lale gostuju u Bačkoj Topoli ekipi TSC-a, koja bi pobedom mogla da izbori Evropu (nedelja, 18.30, TV Arena Sport 1).

Šef stručnog štaba Lala Dragan Radojičić rekao je da očekuje kvalitetnu partiju svojih igrača, bez obzira na to što utakmica za njih nema rezultatski značaj.„Mislio sam da ćemo do današnjeg dana mi biti glavni akteri i boriti se za četvrto mesto. Sad je došlo do toga da možda baš od Vojvodine zavisi ko će na kraju otići u Evropu. Raspoloženje pred ovu utakmicu nije na pravom nivou, ali siguran sam da će momci poslednju utakmicu odigrati kako treba. Ovaj grb mora se nositi ponosno od početka do samog kraja“, kazao je Radojičić na konferenciji za medije.

Izabrane vesti

Ako Partizan opravda ulogu favorita protiv Radničkog iz Niša, a Zvezda protiv Voždovca, ekipa TSC-a pobedom bi izborila kvalifikacije za Ligu konferencija.

„Moramo odigrati najbolje što možemo i ne želim da postoje bilo kakve sumnje u Vojvodinu. Znam šta će me mediji pitati... Međutim, moj stav je da svako treba sam da bude krojač svoje sudbine. Mi gledamo isključivo u svoje dvorište i daćemo sve od sebe da se pokažemo u pravom svetlu u toj utakmici, iako za nas nema takmičarski značaj. Očekujem da momci pruže dobru partiju, kao u drugom poluvremenu protiv Partizana u prvenstvu i u Kupu. Nadam se da će se moji igrači za kraj sezone nagraditi jednim dobrim rezultatom“.

Osvrnuo se i na utakmicu sa Voždovcem u kojoj su vodili, ali na kraju pretpreli poraz (2:1).

Ključna utakmica bila je protiv Voždovca na „krovu“. Nedostajalo nam je bukvalno 13 minuta do Evrope. U toj utakmici samo sam čekao da sa prednošću odemo na poluvreme. Imao sam sve pripremljeno kako tu utakmicu da rešimo u našu korist. Posle tog poraza, pala su nam očekivanja. U utakmicama koje su odlučivale o Evropi bili smo bar egal ili čak bolji u polju. Ipak, o tome bih više govorio drugom priliku. Voleo bih da na kraju prvenstva kažem nekoliko stvari koje su prevashodno uticale da se ne domognemo Evrope. Ostaje velika žal, ali mislim da sam bio nemoćan u ova poslednja dva i po meseca“.

Šansu će opet dobiti mlađi igrači, a najavio je i debi nekog od omladinaca.

„Ako pogledate statistiku, videćete da su u protekla dva i po meseca svi mladi igrači dobili šansu. Onda nam je došla utakmica bez rezultatskog značaja, pa je njih 90 odsto počelo od starta protiv Čukaričkog. Uvek sam forsirao mlađe igrače. Tako je bilo i u mom prvom mandatu ovde, kada su igrali Tadić, Medojević, Aleksić... Biće opet sa nama trojica, četvorica omladinaca. Siguran sam da će neko od njih dobiti priliku u ovoj poslednjoj prvenstvenoj utakmici, samo ćemo videti u kojoj meri“, zaključio je šef stručnog štaba Novosađana Dragan Radojičić.


tagovi

Dragan Radojičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara