Nemanja Radonjić i Robert Levandovski (©Reuters, ©herthabsc.de)
Nemanja Radonjić i Robert Levandovski (©Reuters, ©herthabsc.de)

Radonjić i Kedira uznemiravaju Bajern

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.02.21. | 09:15

Herta večeras na premijeri 20. runde Bundeslige dočekuje aktuelnog prvaka, a u timu Stare dame od starta bi na teren mogla dva zvučna pojačanja

Uloge su jasno dodeljene, ali ko može da spreči Staru damu da veruje u iznenađenje? Naročito posle finiša minulog prelaznog roka, koji je Herti doneo dva vredna pojačanja pred drugi deo sezone. Opremu Berlinaca zadužili su Sami Kedira i Nemanja Radonjić, koji bi već večeras mogli da debituju protiv Bajerna, na premijeri 20. kola Bundeslige (20.00).

Četa sa Olimpijskog stadiona opasno krizira. Izgubila je četiri od poslednjih pet utakmica i dospela na deobu pozicije koja vodi u baraž za opstanak. Zasad ne pomaže ni novi, doduše privremeni trener – Pal Dardai, ali ni vođstvo na 25 minuta do kraja utakmice. Ajntraht je prošle nedelje izjednačio u prvom sledećem napadu i potom okrenuo na 3:1.

Izabrane vesti

Otuda, sa stanovišta forme, Berlinci u tmurnom raspoloženju čekaju Bajern. Giganta koji je uz dosta kikseva i, prilično traljavom igrom, otišao na plus sedam u odnosu na najbližeg pratioca RB Lajpcig, tako da rasterećen stiže u Berlin. A, to bi Hertinu misiju moglo lako da učini nemogućom...

Novajlije u liku Kedire i Radonjića mogle bi da razdrmaju ekipu i ambijent oko kluba, ali da li već do petka uveče, teško je reći. Herta je u poslednjih mesec dana postigla samo dva gola. Njen najbolji igrač Mateus Kunja je u krizi, fale golovi Kšištofa Pjonteka, Dodija Lukebakija, Džona Kordobe...

Moguće je da će se Dardai kladiti na svetskog šampiona sa Nemačkom 2014. godine i srpskog sprintera, koji je stigao na pozajmicu iz Marselja. To je bio njegov plan, ali s obzirom na nedostatak treninga 33-godišnjaka, kome je prošle godine bilo dozvoljeno da igra samo jednom za Juventus u kupu, ostaje znak pitanja.

Pored Kedire, nova zvezda ekipe je i Nemanja Radonjić. U novoj godini srpsko krilo je već odigrali pet mečeva za Olimpik. Zbog toga se u taboru Berlinaca razmatra da se Radonjić odmah gurne u vatru. Pride, impresionirao je Dardaija brzinom i tehničkim veštinama.

"Odmah smo videli šta on može. A, to je mnogo", rekao je trener Herte.

Domaćinu nedostaje stabilnost u defanzivi. Kvalitet postoji, ali u ofanzivi nije ostvaren u punom kapacitetu. Tehničari poput Kunje ili Genduzija dobili su idealnog saigrača u srpskom reprezentativcu. Tako se čini.

"Znam u kakvoj smo situaciji, ali i znam koliko je jak sastav Herte. Ubeđen sam da ćemo se izvući", poručio je Radonjić.

U prošlom susretu, pomenuli smo, Herta je poražena protiv Ajntrahta. Pokazala je dobru igru, ali je naposletku ostala bez ičega. Tim se pokazao znatno poboljšanim u pogledu spremnosti na borbu, stil igre i timskog duha. Stara patnja ostala je odbrambena slabost. Sa 35 primljenih golova, berlinski sastav ima treću najlošiju defanzivu u Bundesligi - samo su Majnc i Šalke primili više pogodaka.

S druge strane, Bavarci su se raspucali na poslednja dva susreta, postigli po četiri "komada" i žele da u istom stilu nastave, kako bi puni samopouzdanja dočekali put na FIFA Svetsko prvenstvo za klubove.

Strateg Hansi Flik nije krio oduševljenje povratkom Samija Kedire u Bundesligu.

"Sami je apsolutni profesionalac, tip igrača koji može da vodi Hertu. Biće veliko pojačanje".

Međutim, Kedira ne bi trebalo da očekuje poklone gostiju iz Minhena na svom, veruje se, debiju u Herti.

"Želimo da izborimo petu pobedu zaredom i pošaljemo signal ligi da smo se vratili na pravi put", najavio je Flik.

Dardai za susret sa šampionom ne može da računa na povređene Bojatu, Kordobu, Dilrosuna i Platenharta, a ni Flik nije bez problema. Gorecka i Martinez su i dalje u karantinu posle pozitivnih nalaza na Covid-19, a Kuasi, Toliso, Nibel i Tilman su van stroja.

Bajern je u 2020. dao osam golovi Herti, po četiri kod kuće i na strani, s tim da je u Berlinu bilo baš glatko – 4:0. Na svakoj od tri poslednja okršaja ovih rivala postignuta su najmanje četiri gola...

BUNDESLIGA - 20. KOLO

Petak

20.00: (7,75) Herta (4,80) Bajern (1,40)

Subota

15.30: (4,00) Augzburg (3,50) Volfzburg (1,93)

15.30: (4,70) Frajburg (3,80) Dortmund (1,73)

15.30: (2,05) Leverkuzen (3,50) Štutgart (3,60)

15.30: (2,90) Majnc (3,25) Union Berlin (2,50)

15.30: (7,75) Šalke (4,80) RB Lajpcig (1,40)

18.30: (1,55) Menhengladbah (4,10) Keln (6,00)

Nedelja

15.30: (3,05) Hofenhajm (3,45) Ajntraht (2,30)

18.00: (2,85) Bilefeld (3,05) Verder (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaHertaBajern MinhenNemanja RadonjićSami Kedira

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara