Pantović i Ćirković (Star Sport)
Pantović i Ćirković (Star Sport)

Rafal kakav se ne pamti od Partizana: TSC zgromio Mladost u Topoli

Vreme čitanja: 4min | uto. 12.03.24. | 15:59

Vicešampion Srbije vrlo ubedljiv u duelu protiv iskusne ekipe iz Lučana – 4:1.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Remi sa Napretkom, minimalac protiv fenjeraša iz Surdulice, poraz od Crvene zvezde i sada konačno ubedljiva pobeda kod kuće za tim iz Bačke Topole. Pripremio je pred utakmicu protiv Mladosti iz Lučana arsenal Žarko Lazetić, a ekipa se u potpunosti raspucala i ispalila sve što joj je bilo na raspolaganju. Na krilima raspoloženih Aleksandra Ćirkovića, koji je ponovo bio dvostruki strelac, te Miloša Pantovića golom i asistencijom slomili su Topolčani u poslednje vreme čvrstu odbranu Mladosti iz Lučana i stigli do nova tri boda posle dva meča posta – 4:1.

Izabrane vesti

Režirao je domaćin rafal kakav je poslednji put priredio krajem novembra u Humskoj ulici. Tada je u Partizanovu mrežu poslao četiri lopte, a istu sudbinu deset utakmica kasnije doživeo je pretendent na izlazak u Evropu.

Odmah je TSC primenio taktiku blickriga i poveo nakon malo više od minuta igre, greškom odbrane protivnika koji je u poslednje vreme vrlo vešto čuvao svoju mrežu. Ako je iko i pomislio da će utakmkica ući u neizvenost, jer je skoro sat vremena vicešampion Srbije bio na tom jednom pogotku, brzo je demantovan novim brzinskim golovima Topolčana. Sem dvostrukog strelca Ćirkovića, raspoložen je bio i Pantović (gol i asistencija), pogotkom je konačno nagrađen i Saša Jovanović, dok je u veznom redu zablistao Ivan Milosavljević.

Mladost iz Lučana je došla sa prefiksom jednog od iznenađenja prvenstva, kod kuće su uspeli da otkinu bod predstavniku Srbije u Ligi Evrope ove sezone, drže i visoku poziciju na tabeli, a danas ih je TSC resetovao na fabrička podešavanja. Četiri pogotka u mreži Saše Stamenkovića su sigurno razlog da tim iz Dragačeva bude razočaran, naročito jer je njihova odbrana u poslednje vreme bila prava enigma za protivnike. Jedina svetla tačka za ekipu iz Dragačeva je pogodak golobradog Marka Veličkovića.

Videlo se da je TSC željan golova, i krenuo je u tom pravcu. Odbrana Lučanaca koja je primila svega jedan pogodak na pet mečeva poklekla je posle nešto više od minuta igre. Želeo je Nikola Leković da izbije loptu ispred Saše Stamenkovića, a izbio je pravo na noge Ćirkoviću. Fudbaleru koji je u Bačku Topolu došao na pozajmicu iz ruske Samare nije bilo teško da pogodi praznu mrežu, za svoj sedmi pogodak u sezoni i deobu prvog mesta na listi strelaca svog tima u prvenstvu.

MOZZART BET SUPERLIGA 25. KOLO

TSC – Mladost Lučani 4:1 (1:0)

/A. Ćirković 2, 67, Pantović 58, Jovanović 71 – Veličković 74/

TSC arena, Bačka Topola

Gledalaca: 400

Sudija: Andrija Stojanović (Beograd)

TSC (4-3-3): Ilić 7 – Krstić 7, Stojić 7, Antonić 7, Petrović 7 (od 72. Šoš) – Milosavljević 7,5, Radin 7 (od 76. Vulić), Stanić 7 (od 61. Kuveljić 7) – Jovanović 7, Pantović 7,5 (od 76. Milovanović), A. Ćirković 7,5 (od 72. Vlalukin)

Mladost Lučani (5-4-1): Stamenković 6 – Varjačić 5,5, Andrić 5,5, Cvetinović 6, Leković 5, Udovičić 5,5 – N. Ćirković 6 (od 64. Silue 6), Tumbasević 6 (od 64. Žunić 6), Pejović 6 (od 75. Pereira Nuno), Veličković 6,5 (od 75. Ćirić) – Frajdej 6 (od 64. Bojić 6)

Igrač utakmice: Aleksandar Ćirković (TSC)

Topolčani su nakon toga napadali, pritiskali, drugi pogodak Ćirkovića im je opravdano poništen zbog ofsajda, a kazna je umalo stigla na drugoj strani preko Frajdeja Ezea koji je dobro namučio Veljka Ilića. Pripretio je i Janko Tumbasević, iskusni defanzivni vezista je u tri navrata pogađao mrežu bivšeg kluba, te je i naglašen pre utakmice kao potencijalna opasnost.

Preslikan je bio početak drugog poluvremena, dva minuta je trajala opsada gola Saše Stamenkovića, prvo je iskusnog čuvara mreže testirao Petar Stanić, da bi na kraju iz blizine bio neprecizan Aleksandar Ćirković. Ubacili su u veću brzinu fudbaleri Lazetićevog tima, i vazduh je mirisao na drugi pogodak u mreži Mladosti. Upravo se to i desilo, Pantović je ponovo bio strelac, posle udarca Saše Jovanovića i odbitka koji je došao na glavu mladog krilnog napadača.

Potvrdio je Aleksandar Ćirković svoju formu, ali se mora istaći i asistencija Ivana Milosavljevića. Neverovatan osećaj je pokazao mladi vezista, poslavši loptu u prostor za svog saigrača. Raspala se igra Lučanaca u potpunosti, a so na ranu im je stavio nekadašnji igrač, Saša Jovanović. Vrhunski kontra napad preko raspoloženog Ćirkovića, te asistencija za prošlosezonskog najboljeg igrača Mozzart Bet Superlige koji je nakon duže vremena zatresao mrežu protivnika.

Ipak su gosti stigli do pogotka, iskoristivši relaksaciju Topolčana nakon prednosti od četiri gola. Pokazao je mladi Marko Veličković da će možda biti još jedan u nizu kvalitetan proizvod omladinske škole ekipe Mladosti.

MOZZART BET SUPERLIGA, 25. KOLO

Utorak

TSC - Mladost 4:1 (1:0)

/A. Ćirković 2, 67, Pantović 58, Jovanović 71 – Veličković 74/

16.00: (1,60) Čukarički (4,20) Spartak (7,35)

16.00: (1,75) Novi Pazar (3,50) Voždovac (5,00)

18.00: (2,15) Javor (3,20) Radnik (3,70)

20.00: (3,45) IMT (3,35) Vojvodina (2,15)

Sreda

14.00: (1,75) Radnički 1923 (3,60) Železničar (4,90)

16.55: (1,23) Partizan (6,50) Napredak (12,0)

19.00: (12,0) Radnički Niš (6,50) Crvena zvezda (1,22)



tagovi

Aleksandar ĆirkovićMiloš PantovićTSC Bačka TopolaMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara