Ivan Šaponjić (©Reuters)
Ivan Šaponjić (©Reuters)

Šaponjić ni na nebu, ni na zemlji

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.08.21. | 10:24

Simeone ne računa na njega, a nijedne ponude nema

Letnji prelazni rok ulazi u finalni krug, pljušte transferi na svim meridijanima, ali za Ivana Šaponjića kao da je vreme stalo.

Srpski napadač je ni na nebu, ni na zemlji. Formalno je član Atletika iz Madrida, međutim, trener Dijego Simeone mu je još prošle sezone rekao da ne računa na njega i status se u međuvremenu nije promenio.

Izabrane vesti

Štaviše, pozicija za Šaponjića je teža nego ikad, jer je Atletiko pored nedodirljivog Luisa Suareza još doveo ovog leta Mateusa Kunju, u ofanzivnoj liniji je i Žoao Feliks, a ispred srpskog napadača su i Serhio Kamelo, Đulijano i Borha Garses iz Atletika B.

22.00: (1,90) Atletiko Madrid (3,40) Viljareal (4,30)

Sve kada se sabere, Šaponjića nema „ni na mapi“ u Atletiku. Ali, ne bi to bio smak sveta da Ivan neku rezervnu opciju, plan B, neki drugi adut u rukavu. Kako piše Mundo Deportivo, najveći problem koji muči i srpskog napadača i Jorgandžije je što za nekadašnjeg đaka Partizana nema nijedne ponude. Niko ne pita za njega.

Zimus je Šaponjić otišao na pozajmicu u Kadiz, ali je tamo skupio samo devet nastupa, odnosno 385 minuta na terenu i postigao jedan gol. Nije uspeo da ubedi čelnike kluba da ga otkupe od Atletika, a nema dileme da bi Jorgandžije oberučke pristale na takav dogovor.

Sve mečeve španske Primere

možete da gledate u direktnom prenosu

na sajtu mozzartbet.com.

Dovoljno je samo da budete registrovani,

a registracija je besplatna.

Sve ide ka tome da će Ivan ostati na Vandi Metropolitano za jesenju polusezonu, ali je veliko pitanje da li će uopšte biti među 25 licenciranih fudbalera za nastavak sezone. U prve dve utakmice u Primeri Šaponjić nije bio na klupi, a takva ga sudbina čeka verovatno i večeras na duelu Atletika sa Viljarealom u sklopu 3. kola Primere (22.00).

Unaj Emeri je svoje obavio još u maju kada je u finalu Lige Evrope savladao Mančester Junajted i vratio Viljareal u Ligu šampiona posle tačno deset godina. Atletiko se tamo već odomaćio i sada će taj status već dokazanog evropskog velikana, a na kraju krajeva i aktuelnog šampiona Španije, pokušati da dokaže u prvenestvenom okršaju sa Žutom podmornicom.

17.00: (1,50) Barselona (4,30) Hetafe (6,50)

Atletiko je poznat kao tim koji u sezonu ulazi sprintom, baš zato što u ranijim godinama nije imao klupu dugačku kao Real ili Barselona pa je morao da u startu stekne kakav-takav kapital. Takođe, Jorgandžije su dobile dve uvodne utakmice sezone, dok Viljareal ima dva boda i nijedan postignut gol. Letnja pojačanja Bulaje Dija i pre svega Arnaut Danjumajoš nije stigao da debituje posle 23.500.000 evra vrednog transfera iz Bornmuta – trebalo bi da reše Emerijev problem u napadu, ali to zahteva vreme. Na sve to, Pako Alkaser je još nepsreman.

I na kraju, Atletiko tradicionalno ne leži Viljarealu, šest mečeva nije izgubio od Žute podmornice, a na poslednjih pet je primio samo jedan gol. Ako Madriđani žele da odbrane krunu ovakve utakmice moraju da dobijaju. Ma koliko teške bile. Neće Real i Barselona sedeti skrštenih ruku, a katalonski gigant odmeriće danas snage sa Hetafeom (17.00).

PRIMERA - 3. KOLO

Petak

Majorka - Espanjol 1:0 (1:0)

/Rodrigez 27/

Valensija - Alaves 3:0 (2:0)

/Vas 3, Soler 45+2, Guedeš 60/

Subota

Selta – Bilbao 0:1 (0:1)

/Vilijams 34/

Elče – Sevilja 1:1 (1:1)

/Roko 11 – El Nesiri 40/

Sosijedad – Levante 1:0 (1:0)

/Bareneča 42/

Betis – Real 0:1 (0:0)

/Karvahal 61/

Nedelja

17.00: (1,50) Barselona (4,30) Hetafe (6,50)

19.30: (3,30) Kadiz (2,75) Osasuna (2,55)

19.30: (2,40) Rajo Valjekano (2,95) Granada (3,40)

22.00: (1,90) Atletiko Madrid (3,40) Viljareal (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ivan ŠaponjićAtletiko MadridPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara