Jan Karlo Simić, Luka Jović i Rade Krunić (©AFP, ©Reuters)
Jan Karlo Simić, Luka Jović i Rade Krunić (©AFP, ©Reuters)

Simić i Jović predvode Milan, Krunić spakovao kofere

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.01.24. | 13:38

Rosoneri dočekuju Kaljari u borbi za plasman u četvrtfinale Kupa Italije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Milan je poslednji put osvojio Kup Italije pre 21 godine. Poraz Intera u osmini finala protiv Bolonje otvorio je put Milanu ka finalu najmasovnijeg takmičenja. Kostur takmičenja je takav da bi Milan u četvrtfinalu igrao protiv Sasuola ili Atalante, a u polufinalu sa Bolonjom ili Fjorentinom. Dakle, Kup Italije bi mogao da postane neka vrsta padobrana za spas ove sezone Rosonera.

Izabrane vesti

Tri boda osvojena protiv Sasuola nisu izbrisala probleme Rosonera, a nisu ni izvela iz tunela tim Stefana Piolija, kao ni samog trenera. Glasine da bi Injacio Abate, uz podršku Zlatana Ibrahimovića, moga da preuzme vođenje Rosonera i dalje kruže Milanom i Italijom.

Milan ima čak desetoricu igrača van stroja, pošto se četi povređenih fudbalera (Sportijelo, Tomori, Tčau, Kalulu, Pelegrino, Kaldara, Musa, Pobega i Okafor) pridružio Benaser koji je otišao na Kup Afrike. Moglo bi se reći da je klasična podvala sudbine u pitanju. Rosoneri su čekali mesecima da se Benaser oporavi, kada je konačno ozdravio i počeo da igra dobro – protiv Sasuola je bio najbolji na terenu – odlazi da igra Kup Afrike. Imajući u vidu snagu reprezentacije Alžira Benaser bi mogao da se vrati tek u februaru.

21.00: (1,58) Milan (4,00) Kaljari (5,90)

Protiv Kaljarija ćemo večeras videti od prvog minuta obojicu srpskih reprezentativaca Jan Karla Simića i Luku Jovića. Simić će sa Ernandezom činiti par defanzivnih bekova jer Pioli želi da odmori veterana Kjaera budući da bi Milan u sledećoj nedelji mogao da igra tri vezne utakmice Empoli (Serija A), Sasuolo ili Atalanta (Kup Italije) i sa Romom. Poštedu bi trebalo da dobiju i Leao, koji je pokušao sa motivacionim porukama za Novu godinu da izgladi odnose sa navijačima, kao i Žiru, Pulišić, Florenci, Loftus-Čik.

Za Joviće je večerašnji duel nova proba da pokaže da može da bude i više od alternative u napadu za Žirua. Uspon forme srpskog fudablare je zakočio Milanove planove o dovođenju novog napadača i usredsredio ih je na povratak Matea Gabije koji bi trebalo da pomogne odbranni Rosonera da prebrode alarmantnu situaciju.

----------------------

Sve utakmice Kupa Italije možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Osim Simića i Jovića u startnoj postavi ćemo videti i golobradog Himenaza. Traorea i Romera dok će na klupi čekati šansu još dvojica tinejdžera Zeroli i Bartesagi.

Rade Krunić je u mislima već u Istanbulu. Stefano Pioli mu je veoma zamerio na ponašanju tokom meča sa Sasuolom. Krunić nije želeo da se zagreje i uđe u igru jer se požalio na povredu. Javna je tajna da Krunić želi da pređa u Fenerbahče koji mu je ponudio vrlo unosan ugovor. Nije prvi put, Krunić i Milan su već imali ponudu prošlog leta, ali je italijanski klub odbio da pregovara jer je ponuda Turaka za transfer veznog igrača bila niska. Takođe, i Pioli je podigao branu jer je svrstao Krunića u stubove na kojima želi da sagradi novi tim Rosonera.

U prethodnih pet meseci se sve promenilo. Krunić nije izgubio samo mesto startera već i prve i druge izmene. Kada Turci budu zakucali na vrata Milana ove nedelje za Krunića biće im otvoreno sa velikim zadovoljstvom. Ponuda Fenerbahčea koje je letos bila ocenjna kao niska ovoga puta će biti dovoljna.

Kaljari će kao i Milan izvesti na teren rezervni tim jer je za Sarde mnogo važnija borba za opstanak i meč protiv Lećea na programu u subotu. Tim pre što gostovanje u Pulji ima ukus baraža u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Posle dužeg vremena šansu će dobiti na golu srpski čuvar mreže Boris Radunović. Trener Klaudio Ranijeri je imao reči hvale za Borisa, podsetio je da Kaljari ekspresni povratak u Seriju A u dobroj meri duguje Radunoviću. Ranijeri nije bio izričit da je hijerahija nepromenljiva podvlačeći da je u ovom momentu Skufet prvi golman, ali da to ne znači da ima zagarantovano mesto u startnoj postavi.

MILAN 4-2-3-1: Menjan – Kalabrija, Simić, Ernandez, Himenez – Adli, Rejnders – Čukvueze, Romero, Traore – Jović

KALJARI 4-3-1-2: Radunović – Di Pardo, Viteska, Hacidijakis, Ober – Dejola, Makumbu, Jankto – Mankosu – Luvumbo, Petanja.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

21.00: (1,58) Milan (4,00) Kaljari (5,90)

Sreda

18.00: (1,55) Atalanta (4,10) Sasuolo (6,00)

21.00: (1,35) Roma (4,90) Kremoneze (9,50)

Četvrtak

21.00: (1,28) Juventus (5,70) Salernitana (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijeMilanKaljariJan Karlo SimićLuka JovićRade Krunić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara