Širer: Ne sećam se promašaja protiv Partizana! Ja sam samo limarov sin iz Njukasla

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.08.18. | 08:37

Legendarni napadač dao intervju za Nezavisne

Jedna od najvećih utakmica Partizana u 21. veku bila je ona protiv Njukasla kada su crno-beli prošli u grupnu fazu Lige šampiona. Širer je te 2003. godine promašio penal. Lopta koju je uputio otišla je preko gola Ivice Kralja, ali on kaže da se toga ne seća.
"Ne, ne sećam se tog promašaja. Pamtim samo golove, nikad promašaje", rekao je Širer u intervjuu za Nezavsine.

Iako sa Svrakama, osim nekih individualnih poduhvata, nije osvojio nijedan trofej, ni danas, 22 godine nakon odluke da ode u Njukasl a ne u Junajted, ne bi ništa menjao.
"Ne žalim ni zbog čega u karijeri. Živeo sam svoj san. Igrao sam za svoj tim, svoj klub i grad Njukasl. Uvek mi je bio san da obučem crno-belu devetku. Drago mi je što sam u svom klubu uspeo da postignem rekorde i što sam najbolji strelac kluba svih vremena. Ako bih morao da kažem da za nečim žalim - to su onda povrede zbog kojih sam morao da pauziram skoro tri godine", kaže Širer.

Izabrane vesti

Već je prošlo 12 godina od kada se povukao iz fudbala. Nakratko je bio uplivao u trenerske vode pošto je vodio Njukasl, ali nakon te epizode okrenuo se Širer komentarisanju utakmica. 
"Volim da gledam fudbal, ali volim i da igram golf. Takođe sam ambasador Premijer lige, što mi omogućava da putujem svetom i promovišem naše prvenstvo i fudbal. Bio sam veoma privilegovan što sam imao mogućnost da igram fudbal na najvišem nivou i što sada mogu da sedim i pričam o njemu u tako renomiranoj i poznatoj emisiji kao što je 'Match Of The Day'. Upravo ovo me još jednom podseća koliko sam, u stvari, srećan čovek".

Širer je bio veliki strelac.
"Veoma sam ponosan što sam postigao 260 pogodaka u Premijer ligi. Siguran sam da će ovaj rekord kad-tad biti oboren, ali želim da uživam u njemu dok traje. Mislim da će najbolju priliku da me prestigne imati Heri Kejn, ali za to bi morao da ostane zdrav i, naravno, da dugi niz godina igra u Premijer ligi", rekao je Širer za napadača Totenhema koji je do sada postigao 108 pogodaka, a tek nedavno je napunio 25 godina.

Širerova izjava nakon što je 1996. potpisao za Njukasl i dan-danas je inspiracija za mnoge i podsetnik sa kakvim se motivima nekad igrao ovaj sport.
"Novac? Novac će doći, ali me neće promeniti. Ja sam, na kraju krajeva, ipak samo limarov sin iz Njukasla", izjavio je tada Širer.

I ostao je skroman do danas.

Foto: Action images


tagovi

Alan Širer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara