(©Reuters)
(©Reuters)

Šizofrena sezona Vest Hema može da postane - istorijska (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 23:05

Čekićari eliminisali AZ Alkmar i idu u finale Lige konferencije – 1:0

Kakva šizofrena sezona za Vest Hem! U Premijer ligi ima jednu pobedu u pet poslednjih kola, jedva se održao iznad opasne zone, dok u Evropi – gazi!

Čekićari su se plasirali u finale Lige konferencije, pošto su kao gosti večeras savladali AZ Alkmar. Sa obe pobede u dvomeču izborili su šansu da se u Pragu na Eden areni 7. juna dohvate raja – 1:0 (prvi meč 2:1).

Izabrane vesti

Možda, u neku ruku, to što se Vest Hem prošetao bez poraza od kvalifikacija do finala govori i o razlici u kvalitetu između Premijer lige, gde je u donjem domu, malo iznad crte, dok u trećem po kvalitetu evropskom kupu deli šamare.

Biće to šansa za klub iz Londona da osvoji drugi UEFA trofej u istoriji, prvi je uzeo još 1965. godine u odavno nepostojećem više Kupu pobednika kupova.

Pružio je AZ Alkmar snažan otpor Čekićarima. Kada se saberu brojke, deluje kao da su Holanđani bili bolji tim, međutim, Vest Hem je stvorio mnogo bolje šanse, pogotovo u poslednjih pola sata. A, gol je bio – fenomenalan. Majstorija Fornalsa, koji je u prodoru gurnuo loptu kroz noge Klasiju i onda precizno tukao uz samu stativu (gol pogledajte ovde).

Ova pobeda je došla kao melem na ranu navijačima Vest Hem, koje su tokom celog dana napadali po gradu fanovi Alkmara uz mnogobrojna pojačanja drugih grupa.

LIGA KONFERENCIJE – POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

AZ Alkmar - Vest Hem 0:1 (0:0) - prvi meč 1:2

/Fornals 94/

Bazel - Fjorentina U TOKU



tagovi

Vest HemAZ AlkmarLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara