Slučaj Kolubara pravi haos u srpskom fudbalu – odlaže se početak Mozzart Bet Superlige?

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 11:51

Nije još zvanično, ali čini se da nema drugog rešenja

Istorijska sezona, pet klubova u Evropi, tri sigurna učesnika u grupnoj fazi, potpuna idila… Tako je bar trebalo da bude. Umesto toga – potpuna zbrka zbog slučaja Kolubara koji preti da u potpunosti poremeti sistem takmičenja u tri najviša ranga takmičenja. A sada, prema informacijama Sportkluba i da pomeri početak sezone u Mozzart Bet Superligi za nedelju dana, sa 21. na 28. jul.

Nije još zvanično, ali kako je potvrđeno i redakciji Mozzart Sporta – vrlo je realno. Jer Fudbalski savez Srbije nema mnogo rešenja. Proceduralno je zbrzao odluku o kažnjavanju Kolubare zbog sumnjivih rezultata u plej-autu prvenstva i udesio da Lazarevčani izgube status superligaša.

Izabrane vesti

Međutim, Kolubara je uzvratila tužbom pred arbitražnim Sudom za sport (CAS) u Lozani koji je naložio Savezu da odloži implementiranje kazne do konačne odluke. A, konačnu odluku CAS će doneti tek 21. jula, kada je trebalo da počne Mozzart Bet Superliga.

Pošto bi ukidanja kazne FSS vratilo Kolubaru u elitni rang, Savez je u velikom problemu. Danima već pokušava da se sa Lazarevčanima vansudski dogovori kako bi se izbeglo dalje komplikovanje situacije. Zasad – nema rezultata, pa je pomeranje početka sezone sasvim moguće.

Situacija bi postala još teža – bar iz ugla FSS – ako bi Kolubara i dobila spor u Lozani. Savez bi u tom slučaju morao da proširi Mozzart Bet Superligu, a i tu postoje različita mišljenja. Da li na 17 klubova? Ili na 18? Ako je na 18, ko još? I ko onda ide u Mozzart Bet Prvu ligu?

Mnogo pitanja, malo odgovora. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije sastaće se u petak da pokuša da ponudi nekakvo rešenje.



tagovi

FSSMozzart Bet SuperligaKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara