(© safc.com)
(© safc.com)

Sreća je tamo gde je svetlost: Džermejn Defo se vratio gde ga obožavaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 10:48

Napašće plasman u viši rang

Ukazala se svetlost na Stadionu svetlosti. Džermejn Defo je još jednom zadužio dres Sanderlenda. Iskusni napadač (u oktobru proslavio 39. rođendan) potpisao je ugovor sa Crnim mačkama do kraja sezone. Stigao je kao slobodan igrač, pošto je krajem prethodne godine završio saradnju sa Glazgov Rendžersom, za koji je tokom tri tri i po sezone postigao 32 gola, ali nijedan jesenas.

Na severu Engleske se očekuje da bude produktivan, da golovima, asistencijama i nagomilanim iskustvom pomogne ekipi da se plasira u Čempionšip. Trenutno je treća na tabeli Lige 1, dva koraka iza lidera Roterama, a jedan u zaostatku sa drugoplasiranim Viganom.

Izabrane vesti

„Ne mogu da prestanem da se smejem, jer je ovaj potpis za mene poseban, iz više razloga. Mnogi su mi ovih dana slali poruke tipa „sećaš li se da si rekao kako ćeš se vratiti“, a obećao sam da hoću jednog dana, kad budem osećao da sam spreman. Osećam posebnu povezanost sa navijačima, a klub je u sjajnoj poziciji da se plasira u viši rang. Želim da budsem deo tog projekta i radujem se što ću opet igratiza Sanderlend“, rekao je Džermejn Defo.

Njegov karaijera trebalo bi da bude garancija uspeha. Odigrao je više od 756 utakmica, postigao 305 golova, a kao bivši član Vest Hema, Totenhema, Portsmuta, Bornmuta i Sanderlenda nalazi se na devetom mestu najboljih golgetera u istoriji Premijer lige. U prvom mandatu na Stadionu svetlosti bio je precizan 37 puta na 93 meča. Logično je očekivati da poboljša učinak na mestu gde ga obožavaju.

Još samo da Crne mačke nađu trenera. Posle teškog poraza od Boltona u minulom kolu (0:6) otpustile su Lija Džonsona, pominje se povratak Mika Mekartija (već radio od 2003. do 2006), za napad na Čempionšip.



tagovi

SanderlendDžermejn Defo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara