"Učenik i učitelj: Dva Điđija u bratskom zagrljaju"
"Učenik i učitelj: Dva Điđija u bratskom zagrljaju"

Supermen Donaruma: Neopisiv osećaj! Čast mi je da nosim Milanov dres! Ljubim grb jer mnogo volim klub (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.12.16. | 10:29

"Posle utakmice Điđi mi je prišao, zagrlio me i čestitao mi na prvom trofeju u karijeri. Ovo je osećaj koji ne mogu da opišem rečima", kaže mladi golman

Učenik i učitelj: Dva Điđija u bratskom zagrljaju

Ima 17 godina, a brani kao mator!

Izabrane vesti

Jednostavan opis koji na pravi način može da istakne koliko je Đanluiđi Donaruma zaista dobar golman. A ne da je dobar - nego je fantastičan. 

Kada još nisi došao ni do punoletstva, a u zubima nosiš jednog posrnulog giganta i grabiš rukama i nogama samo kako bi mu vratio stari, blistavi sjaj, onda moraš da budeš nešto posebno. Tako je italijansko čudo od golmana juče Milanu donelo prvi trofej posle pet godina, a bravurama sprečio Iguaina, Dibalu, Mandžukića i ceo tim Juventusa da prigrabi još jedan pehar i tako nastavi trend apsolutne dominacije na Čizmi. 

I ne samo što je branio vrhunski tokom 120 minuta fudbala, već je i u penal seriji zaustavio Dibalin udarac i tako najavio Milanov uspon do zvezda.
"Ovo je neopisiv osećaj koji nikada neću zaboraviti", bilo je prvo što je Donaruma izjavio novinarima u Milanu, po sletanju u 5.30 izjutra. 

Fudbalere Milana na aerodromu je dočekala grupa od 50 navijača, koji nisu krili zadovoljstvo zbog velikog uspeha. Nisu ni igrači Vinćenca Montele.
"Ljubim grb jer mnogo volim klub. Blizak je mom srcu, to je klub koji volim od malih nogu i velika je čast nositi dres Milana", kaže momak koga u Italiji sve češće zovu Supermen.

Poređenja sa Đanluiđijem Bufonom gotovo da su svakodnevna, a Donaruma nikada nije krio da mu je legendarni golman najveći idol i da obožava to što može od njega da uči.
"Posle utakmice Điđi mi je prišao, zagrlio me i čestitao mi na prvom trofeju u karijeri. Mnogo smo radili i mnogo smo se trudili da postignemo ovo što smo uradili u Dohi, a pobeda je samo nagrada za sav uloženi napor i trud", smatra Donaruma

Sa 17 godina heroj Milana, a nastavi li ovako - za nekoliko godina može da postane ikona kluba. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AMilanJuventusItalijaEvropaĐanluiđi DonarumaĐanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara