©Reuters
©Reuters

Totenhem bi morao da se zadovolji bodom: Antonio promašio pobedu u londonskom derbiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.24. | 23:14

Napadač sa Jamajke se obrukao sredinom drugog poluvremena kada je mogao da donese ceo plen Vest Hemu

Sapliće se Mančester junajted na svakom ćošku, ali nikako da Totenhem to iskoristi i odlepi se u borbi za opstanak. Umesto toga, tim Ejndža Postekoglua izgleda sve ranjivije kako se trka bliži kraju, a partija koju je pružio u gradskom derbiju protiv Vest Hema uneće dodatni nemir među njegove navijače.

Prednost koju je stekao u ranoj fazi meča Totenhem nije uspeo da sačuva te se u severni London vraća sa bodom u džepu (1:1), a i njime bi morao da se zadovolju budući da je mogao da ostane praznih šaka. Verovatno bi bilo tako da je Vest Hem sredinom drugog poluvremena na terenu imao špica za kakvim godinama traga na tržištu. Majkl Antonio je na prelazu između druge i treće decenije vezao tri sezone sa dvocifrenim brojem golova u Premijer ligi, ali već drugu godinu zaredom nivo njegove igre u osetnom je padu.

Izabrane vesti

U prethodna dva kola, protiv Njukasla i Aston Vile, napadač sa Jamajke se upisivao u strelce, a na isteku sat vremena igre protiv Totenhema mogao je da nastavi golgeterski niz. Bolju priliku teško da je mogao da sanja. Umakao je Kristijanu Romeru i Mikiju van de Venu, pa iako ga je holandski štoper sustigao, Antonio ga je 'otresao' u duelu i sam istrčao ispred Guljelma Vikarija. Mogao je napadač Vest Hema narodski rečeno da ga pita u koju stranu želi da mu šutira, a onda traljavo gađao pravo u golmana gostiju. Italijan nije pao pre vremena, čekao je odluku Antonija i dočekao je.

Meč u Istočnom Londonu imao je vrlo sličan tok onom u Severnom između dva tima pre četiri meseca. Totenhem je posle odlične timske akcije po levoj strani došao do prednosti pogotkom Brenana Džonsona - njegov treći gol u poslednjih sedam utakmica - a ubrzo je preko Pedra Pora mogao i da duplira prednost. Međutim, Vest Hem je odgovorio, i to mnogo brže nego u decembarskoj pobedi (2:1), kada je do preokreta došao golovima u drugom poluvremenu.

Večeras se u život vratio mnogo ranije, već u 19. minutu, nakon što je Kurt Zuma najviše skočio pred golom Totenhema posle centaršuta Džeroda Bovena iz kornera. Međutim, ovog puta navijači Čekićara preokret nisu dočekali. Da je Antonio pogodio u 61. minutu izvesno bi do njega tim Dejvida Mojesa došao ili makar naterao rivala da odlučnije napadne u završih pola sata.

Ovako, svesni da je ulog veliki - oba tima bore se za izlazak u Evropu - i jedni i drugi odigrali su znatno opreznije, bez većeg rizika.

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Utorak

Njukasl - Everton 1:1 (1:0)

/Isak 15 - Kalvert Luin 88/

Notingem Forest - Fulam 3:1 (3:0)

/Hadson Odoi 9, Vud 19, Gibs Vajt 45+3 - Adarabiojo 49/

Bornmut - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Klajvert 79/

Barnli - Vulverhempton 1:1 (1:1)

/Brun Larsen 37 - Ait Nuri 45+3/

Vest Hem - Totenhem 1:1 (1:1)

/Zuma 19 - Džonson 5/

Sreda

20.30: (1,10) Arsenal (11,0) Luton (18,0)

20.30: (2,50) Brentford (3,60) Brajton (2,90)

21.15: (1,30) Mančester Siti (5,80) Aston Vila (9,00)

Četvrtak

20.30: (1,10) Liverpul (11,0) Šefild Junajted (18,0)

21.15: (2,10) Čelsi (3,70) Mančester Junajted (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemVest HemPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara