Trostruki strelac Son (Reuters)
Trostruki strelac Son (Reuters)

Totenhem je potpuno „drugi čovek"! Čelsi i posle pola milijarde evra strepi od još jednog fijaska

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.09.23. | 18:07

Povratnik Barnli još bez bodova

Kada se neko preporodi i bolje izgleda često se kaže „drugi čovek“. Taj drugi čovek u Premijer ligi je ovih dana Totenhem!

Otkako je počela era bez Harija Kejna, Spursi su preporođen tim. Ne kažemo naravno da je Kejn bio krivac za bilo šta prethodnih godIna ali očigledno da su dolazak novog trenera Ejndža Posetkolgua, pogođena pojačnja i odluka da se krene u novi život bez dugogodišnje prve prve zvezde uticali na preporod tima čiji mentalitet se nije mogao nazvati pobedničkim.

Izabrane vesti

Totenhem je danas vezao i treću uzastopnu pobedu u od početka nove sezone, drugu u gostima i samo šampion Mančester Siti ima bolji učinak. Start sezone iznad svih očekivanja za Spurse! Nijedan Totenhemov trener u istoriji nije uspeo da osvoji više od 10 bodova u prva četiri kola Premijer lige.

Danas je žrtva bio povratnik u ligu Barnli koji je na svom terenu deklasiran sa 5:2! Iako je ekipa Vensana Kompanija protutnjala kroz Čempionšip prošle sezone, Premijer liga je drugi par cipela i mnogo teže takmičenje u kojem Barnli posle tri kola nema ni bod.

Postekogluov Totenhem zaista deluje konkretno, lepo, atraktivno, brzo... Po svemu su nadigrali Barnli i opet kao u svim dosadašnjim mečevima sezone imali veći posed lopte od rivala što je neki trenerov pečat za razliku od prethodnika. Potpuno drugačiji stil.

Iako je Barnli poveo posle samo četiri minuta igre golom Fostera, Totenhem nije paničio i malo po malo je mleo rivala. Posle samo desetak minuta igre je izjednačio nakon sjajne akcije Sona i Solomona koji je dobio prednost u odnosu na Rišarlisona i pokazuje se kao još jedno pogođeno pojačanje. Već do poluvremena je Totenhem preokrenuo. Medisonov prodor i driblinzi su prethodili panici u odbrani Barnlija koju je iskoristio Kuti Romero da sa distance zavari projektil u mrežu mladog Traforda.

A prava rapsodija u igru gostiju je viđena u drugom poluvremenu. Džejms Medison je postigao sjajan gol za 3:1, a Hjong Min Son za nešto više do sat vremena igre stigao do het-trika i pokazao da je posle Kejnovog odlaska sada ovo „njegov“ tim. Za 4:1 mu je opet odlično asistirao Solomon a petardi je prethodio majstroski pas Pedra Pora iza leđa odbrane domaćih. Kod Postekoglua su u prethodne dve sezone u Seltiku blistali Japanci, a sada je pronašao idealnu poziviju i južnokorejskom asu.

I dok navijači Totenhema sanjaju otvorenih očiju i uživaju u novoj verziji svog tima, među Čelsijeve pristalice polako ulaze strah i strepnja. Iako je od prošlog leta novi vlasnik Tod Boli potrošio preko milijardu evra na pojačanja, iako su ovog leta kupljeni novi fudbaleri za 464.000.000 evra, Čelsi ne deluje bolje nego prošle sezone i opet miriše na fijasko.

Danas su Plavci doživeli drugi poraz od početka sezone, a meru im je nasred Stamford Bridža uzeo još jedan „kupoholičar“ Nortingem Forest – 0:1. Maurisio Poketino će imati ima baš mnogo posla da dovede u red ovaj mladi tim Plavaca.

Iako je Čelsi u prvom poluvremenu držao loptu u posedu skorlo 70 odsto, nije napravio ništa ozbiljno čime bi ugrozio gol dobro organizovane odbrane gostiju. I već na startu drugog dela igre ja kažnjen. Sve je krenulo od greške na sredini terena. Užasan prijem najskupljeg pojačanja Kaiseda, pa greška Galagera i sevnula je kobna kontra. Asistent Avonidži i strelac Elanga su u dva poteza izigrali celu odbranu Plavaca, a novajlija iz Mančester junajteda je izašao sam na Roberta Sančesa i rutinski pogodio.

Probao je Poketino izmenama, debitovalo je i najnovije pojačanje Kol Palmer, Čelsi je napravio pritisak ali nije uspeo da izbegne poraz. Fantastičan meč je odigrao Notingemov štoper Džo Voral. Najbolju šansu na meču je imao domaći napadač Nikolas Džekson desetak minuta pre kraja kada je promašio prazan gol sa tri metra.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Petak

Luton - Vest Hem 1:2 (0:1)

/Andersen 90+2 - Bouven 37, Zuma 85/

Subota

Šefild junajted - Everton 2:2 (2:1)

/Arčer 33, Pikford 45+3 - Dukure 14, Dandžuma 55/

Brentford - Bornmut 2:2 (1:1)

/Jensen 7, Embuemo 90+3 - Solanke 30, Bruks 77/

Barnli - Totenhem 2:5 (1:2)

/Foster 4, Braunhil 90+4 - Son 16, 63, 66, Medison 54/

Čelsi - Notingem Forest 0:1 (0:0)

/Elanga 48/

Mančester Siti - Fulam 5:1 (2:1)

/Alvarez 31, Ake 45+5, Haland 58, 70, 90+5 - Rim 33

18.30: (2,55) Brajton (3,45) Njukasl (2,70)

Nedelja

15.00: (2,00) Kristal Palas (3,50) Vulverhempton (4,20)

15.00: (1,70) Liverpul (3,90) Aston Vila (4,80)

17.30: (1,85) Arsenal (3,70) Mančester Junajted (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hjong-Min SonAngelos Postekoglu

Obaveštavaj me

Totenhem
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara