TREĆA SMENA: Sporting Kristal se vraća na lidersku poziciju, LDU Kito zapostavio prvenstvo

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

INSTITUTO – RIVER PLEJT, 01.00

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Izabrane vesti

River Plejt je blizu plasmana u četvrtfinale Liga kupa Argentine, ali još uvek nije matematički siguran među četiri najbolja tima A grupe. Ako izgubi, moraće da navija protiv Veleza i za remi na meču Taljeresa i Indendijentea. Milionerima je potreban barem bod na gostovanju posrnulom Institutu (četiri poraza u poslednja četiri kola) da budu sigurni među četiri. Pobeda bi mogla da nam donese čak i susret Boke Juniorsa i Rivera već u četvrtfinalu, ali to već zavisi i od mnogih drugih rezultata. Instituto je serijom poraza definitivno ispao iz igre za četvrtfinale, iako je sedmi sa 17 bodova. Taljeres ima šest više i van domašaja mu je.


INDEPENDIJENTE PETROLERO – AURORA, 01.00

(Fudbal, Bolivija 1)

Počinje nokaut faza bolivijske Aperture. Independijente i Aurora će noćas odigrati prvi od dva meča četvrtfinala, revaš je za tri dana. U ligaškom delu Independijente je bio drugi u C grupi sa 11 poena iz osam utakmica, dok je Aurora bila pobednik B grupe sa 14 bodova na istom uzorku. Independijente i Aurora se nisu sastajali ove sezone, poslednji put su igrali u avgustu prošle godine na istom ovom stadionu, kada je bilo 1:1.


LDU KITO – DELFIN, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Posle pet mečeva u ekvadorskoj Aperturi LDU Kito ima četiri pobede i jedan poraz. Ima pet bodova manje od lidera Aukasa, ali i tri odigrane utakmice manje. Noćas je apsolutni favorit protiv Delfina, koji je pobedio samo jednom na prvih sedam susreta u sezoni. U poslednja četiri kola ima po dva remija i poraza. Prošle sezone su LDU i Delfin dvaput remizirali, sa po 1:1 i 0:0. I LDU i Delfin igraju na međunarodnoj sceni. LDU je u Kopa Libertadoresu ostvario po pobedu nad Botafogom (1:0) i poraz od Universitario Deportesa (1:2), Delfin je u Kopa Sudamerikani zabeležio četiri poena.


DEPORTIVO GARSILASO – SPORTING KRISTAL, 02.30

(Fudbal, Peru 1)

U toku je 11. kolo u peruanskoj Aperturi, Sporting Kristal je izgubio prvo mesto od Universitario Deportesa barem na kratko, pošto je on dan ranije pobedio Sport Bojs i sada ima dva boda više. Sporting gostuje Deportivu, trećem najlošijem timu na tabeli sa samo osam poena iz 10 kola. Prošle sezone je Sporting protiv Deportiva u Kusku u samom finišu meča ispustio dva gola prednosti (4:4), a potom je kod kuće bio znatno oprezniji (3:0).


KOLO KOLO – KOBRELOA, 02.30

(Fudbal, Čile 1)

Solidan je utisak ostavio Kolo Kolo u prva dva meča Kopa Libertadoresa. Pobeda nad Sero Portenjom (1:0), pa poraz od aktuelnog šampiona Južne Amerike Fluminensea (1:2) u Rio de Žaneiru. Teško je Kolo Kolu da se koncentriše na domaće prvenstvo i tu je imao neke velike kikseve. U prošlom kolu je izgubio od Njublensea sa 3:0. Iz sedam utakmica je sakupio 10 bodova, tek je deveti na tabeli sa duplo manje poena od lidera Universidad Čilea. Kobreola isto tako ima 10 poena, tako da su na deobi devete i desete pozicije.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara