Kristijan Belić i Darko Ristić (Reuters)
Kristijan Belić i Darko Ristić (Reuters)

Treći Srbin u Alkmaru: Belić podigao dres i potpisao do 2028.

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.01.24. | 11:09

Partizanu i Čukaričkom po 1.850.000 evra

Pre četiri dana utanačen, dana zvanično i realizovan transfer Kristijana Belića iz Partizana u AZ. Srpski vezista je podigao dres holandskog kluba u društvu menadžera Darka Ristića i Ognjena Ivanovića, parafirao ugovor na četiri i po godine, odnosno do leta 2028. godine.

Od transfera vrednog 3.700.000 evra, po polovina ukupne sume otišla je u kasu Partizana i Čukaričkog, a 22-godišnjak je postao treći Srbin u Alkmaru. Pre njega, na severozapadu Holandije obreli su se Nemanja Gudelj i Rajko Brežančić.

Izabrane vesti

„Toliko je ovo sve za mene emotivno, jer sam u Partizanu proveo najlepših godinu i po dana u svom životu! Hvala Partizanu što mi je omogućio da stasam kao igrač, da se pokažem u najboljem svetlu i da u punom sjaju napravim transfer u AZ Alkmar. Hvala na toj prilici da napredujem, kao igrač, mojim saigračima, upravi FK Partizan i šefu Duljaju", rekao je Belić za sajt Partizana i nastavio: „Voleo bih da kažem da mi je ovih godinu i po dana u crno-belom dresu bilo najlepše na svetu. Došao sam na jako mala vrata i svi su me fantastično prihvatili od prvog dana. Jako mi je teško što idem, ali nadam se da je to trenutno pravi fudbalski put za mene. Teško mi je govorim o odlasku“.

Belić u  u društvu menadžera Darka Ristića i Ognjena IvanovićaBelić u u društvu menadžera Darka Ristića i Ognjena Ivanovića

Humsku je napustio posle 55 nastupa, tri gola i sedam asistencija za crno-bele, a 20 žutih kartona svedoče o imidžu beskompromisnog ratnika na terenu, o kojem je svojevremeno pričao i Gordan Petrić rečima da Belić bez te agresivnosti ne bi bio igrač kakav jeste.

„Jeste, on (Gordan Petrić prim. aut) je napravio prevagu gde sam i krenuo da igram, i sve je tako krenulo na bolje. Zaslužan je i Stolica, koji me je doveo, ali i svi ostali. Svaki dan ovde mi je bio prelep! Koliko god znamo da igraš da bi išao preko, kada dođe taj trenutak shvatiš koliko bi u isto vreme želeo da ostaneš i sve bi dao da igraš ovde. Koliko god se lomim u glavi, gledaću na ono pozitivno... Valjda tako mora“.

Momak rođen u belgijskom Sint Trojdenu, ponovo će, geografski biti blizu porodice.

„Nije daleko, ima dva sata do tamo. Gledao sam baš juče su imali utakmicu, malo sam pratio. Super klub i super država. Za razvoj igrača, posle Partizana, smatram da je to jako dobar korak. Mislim da mogu da imam minute i da igram u novom klubu. Mnogo emocija, i mnogo velikih uspomena u Partizanu!"

Sudbina je htela da poslednju utakmicu za Partizan Belić odigra baš protiv Crvene zvezde i da crno-beli pobede večitog rivala kod kuće za zvanje jesenjeg šampiona Srbije.

„Bilo je dosta podrške i sa istoka i sa zapada, tako da se nije osećalo da nemamo našu podršku. Naravno, drugačije je kada je tu jug, ali dobro sigurno su nas bodrili sa malih ekrana. Najlepša stvar koju sam uradio je ta pobeda u derbiju, i prvo mesto za kraj polusezone! Žao mi je što ne mogu da završim do kraja polusezonu, ali ovo je nešto što će pomoći i meni i klubu. Nadam se da će sve biti kako treba“, zaključio je Belić.

Belić je postao osmo najskuplje pojačanje u istoriji AZ-a, a treći najveći ulazni transfer ovog kluba još od 2008. godine. Od klasičnih defanzivnih vezista AZ ima još iskusnog Džordija Klasija koji ima odličnu sezonu sa dva gola i tri asistencije na 16 nastupa.


tagovi

Kristijan Belić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara