(@Starsport/FotoJet)
(@Starsport/FotoJet)

TSC voli da igra na strani, ali ne u Kruševcu: Lazetić traži način da prvi put savlada Gaćinovića

Vreme čitanja: 4min | čet. 07.03.24. | 10:57

Vicešampion želi povratak na pobedničku stazu

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Kruševca/

Nakon poraza kod kuće od Crvene zvezde (1:3), koji istina nije posebno poremetio ciljeve TSC-a, tim iz Bačke Topole čeka novo gostovanje. S obzirom na to da su jedina neporažena ekipa na strani ove sezone u Mozzart Bet Superligi, utisak je da izabranici Žarka Lazetića vole kada idu na putovanja. Međutim, danas su u Kruševcu, gde ih od 16 časova (TV Arena Sport P1) čeka Napredak koji im je dosad samo jednom "dozvolio" da se vrate na sever Srbije sa tri boda u džepu. Bilo je to još u debitantskoj sezoni Topolčana u najjačem rangu domaćeg fudbala (2019/2020). U prethodna tri gostovanja pod Bagdalom, TSC je osvojio samo dva boda.

Izabrane vesti

Biće ovaj meč i svojevrstan izazov za Žarka Lazetića, koji se u dosadašnjoj trenerskoj karijeri pet puta susretao sa Vladimirom Gaćinovićem i nijednom nije uspeo da ga nadmudri. Mlađi od dvojice stratega je u međusobnim okršajima vodio Metalac i TSC, dok je Gaćinović sedeo na klupi Spartaka, Radničkog iz Niša, Novog Pazara i Napretka. U decembarskom duelu odigranom u Bačkoj Topoli tim iz Kruševca je "ukrao" bod rivalu koji je ostavio bolji utisak (1:1).

Smatra Lazetić da se u odnosu na utakmicu iz prvog dela sezone Napredak popravio i da je pokazao svojevrsne boljitke što se tiče igre. Kruševljani su u uvodna tri meča drugog dela prvenstva osvojili sedam bodova, da bi ih Čukarički porazio tek posle preokreta. Nije štedeo reči hvale trener TSC-a o narednom rivalu svog tima.

"U odnosu na Napredak sa kojim smo odigrali nerešeno u decembru vidi se veliki pomak u njihovoj igri, vidi se napredak. Ni tada nismo uspeli da ih pobedimo, iako smo bili dosta bolji. Jasno nam je da su odlična ekipa koju predvodi iskusni trener koji zna šta hoće. Dobro su izgledali u poslednjim mečevima protiv Novog Pazara, Voždovca i Čukaričkog, disciplinovani su, a u ovom trenutku imaju verovatno najbolju tranziciju u našem prvenstvu. Imaju jasan stav šta žele da postignu i to uspevaju. Uigrali su se tokom priprema i svesni smo da nas čeka ozbiljna i zahtevna utakmica, na kojoj moramo biti vrlo oprezni i organizovani", istakao je Lazetić.

TSC je kao i Napredak poražen u prethodnom kolu Mozzart Bet Superlige. Crvena zvezda je u derbiju odigranom u Bačkoj Topoli bila rezultatski bolja (3:1), ali smatra mladi strateg da je njegov tim uprkos porazu pokazao određene pozitivne stvari, koje će pokušati da iskoristi protiv Kruševljana.

"Bili smo uglavnom egal, što pokazuje broj šuteva obe ekipe i zato očekujem da nam taj meč pomogne da kao tim napredujemo. Branili smo se na visokom nivou i broj šansi, kao i način na koji smo do njih dolazili, pokazatelj su nam kako treba igrati. Naredna utakmica će biti drugačija, ali mi smo uvideli koje su naše prednosti. Jasno nam je kako Napredak može da bude dobar u tranziciji i da moramo biti pametni sa loptom, da znamo šta radimo i na koji način želimo da ulazimo u završnice kako protivniku ne bi dozvolili da nas kontriraju",  rekao je Lazetić.

Biće najbolja defanziva prvenstva jača za nekoliko imena, ali će pojedinci ponovo izostati. Morao je Žarko Lazetić da kombinuje u derbiju sa Zvezdom, u vatru je gurnut Vukašin Krstić jer je morao da pokriva poziciju desnog beka koja mu nije prirodna. Vraća se jedan od ključnih igrača odbrane, Nemanja Stojić, ali će sada zbog kartona izostati Goran Antonić. Treninzima se posle duže vremena vratio i Mateja Đorđević, dok u timu neće biti ni junaka sa prethodnog gostovanja, Veljka Ilića, te bi među stativama nakon duže vremena mogao da se nađe Nikola Simić.

"Stojić i Šoš se vraćaju, Vlalukin polako ulazi u ritam, a Đorđević se priključuje treninzima. Ćalušič je i dalje van stroja, a Antonić je dobio četvrti karton, golman Ilić je na utakmici sa Zvezdom dobio jak udarac i pod znakom pitanja je hoće li se oporaviti do četvrtka. Ali tu je Simke, kao i svi ostali igrači od kojih očekujem dobru reakciju u ovoj zahtevnoj utakmici i verujem da ćemo biti na najvišem nivou jer želimo dobar rezultat", naveo je Lazetić.

Projektovani sastav TSC-a u formaciji 4-3-3: Simić – Vlalukin, Pejić, Stojić, Petrović – Radin, Vulić, Đakovac – Jovanović, Milovanović, Ćirković.

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

četvrtak

14.00: (2.15) IMT (3.35) Javor (3.45)

16.00: (4.10) Napredak (3.40) TSC (1.95)

petak

16.30: (2.45) Spartak (3.30) Novi Pazar (2.95)

16.30: (3.30) Radnik (3.30) Radnički 1923 (2.25)

18.30: (3.80) Mladost (3.45) Čukarički (2.00)

18.30: (1.65) Vojvodina (3.70) Voždovac (5.60)

subota

17.00: (1.95) Crvena zvezda (3.60) Partizan (4.20)

19.00: (2.35) Železničar (3.40) Radnički Niš (3.00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara