©Reuters
©Reuters

Tuluz još opijen kupom, a Openda ne namerava da stane

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.05.23. | 23:01

Napadač Lansa očuvao snove gostiju u plasman u Ligu šampiona (1:0)

Očigledno emotivno ispražnjeni posle finala Kupa Francuske i trofeja osvojenog protiv Nanta, fudbaleri Tuluza uspeli su samo da skupo prodaju kožu protiv Lansa i raspucanog Loisa Opende koji je golom u 33. minutu razrešio pitanje pobednika (1:0).

Sa jedne strane domaćin koji je za vikend osvojio prvi pehar u klupskoj istoriji, a sa druge rival koji se grčevito bori za mesto u Ligi šampiona i trudi da održi korak u odnosu na Marselj. Emotivno pražnjenje i rasterećenje u Tuluzu i rezultatski imperativ pred Lansom bili su dovoljni da donesu prevagu na stranu gostiju koju je materijalizovao sjajni Lois Openda 18. golom u prvenstvu i potvrdio da je u neverovatnoj golgeterskoj formi.

Izabrane vesti

Trenutno četvrt strelac šampionata Francuske potvrdio je još jednom da je sa pravom u društvu Mbapea, Davida i Lakazeta u kremu golgetera Lige 1. Loptu Haidare sa levog boka Belgijanac je glavom sa ruba peterca poslao u mrežu i tako trasirao put do pobede gostiju.

U nastavku duela, Lans je uspeo da prilično rutinski očuva minimalno vođstvo i tako ostane na bod zaostatka u odnosu na Marselj koji trenutno zauzima drugo mesto vredno direktnog plasmana u Ligu šampiona.

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 33. KOLA

Utorak

Tuluz - Lans 0:1 (0:1)

/Openda 33/

Sreda

21.00: (2,30) Brest (3,40) Nant (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LansTuluzLiga 1FrancuskaFrancuska 1Lois Openda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara