Deniz Undav (©Reuters)
Deniz Undav (©Reuters)

U Brajtonu shvatili da su se ogrešili o Nemca turskih korena: Štutgart ostaje bez špica, možda i dva

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.04.24. | 19:04

Deniz Undav je u dresu Švaba ubedio Julijana Nagelsmana da zaslužuje poziv u državni tim, postao je reprezentativac i mimo svoje volje vraća se na Ostrvo

Idealni poredak pokvaren je prethodne sezone, Njukasl se ‘ugurao’ u Ligu šampiona, ali je otkrovenje sezone, ipak, bio Brajton. Pod komandom Roberta de Zerbija napravio je istorijski rezultat, prvi put je izašao na međunarodnu scenu i kupio simpatije neutralnih ljubitelja fudbala. I dok su na Ameksu mnogi sanjali na javi, bilo je i onih nezadovoljnih. Uistinu malobrojnih. Takav je bio Deniz Undav.

Sa Danteom Venzijeom je u Union Sen Žiluazu pravio dar-mar, bili su strašan tandem. Deniz Undav je u dresu belgijskog kluba na 70 utakmica dao 45 golova, pa je Brajtonov predsednik Toni Blum, koji se pita i u klubu iz Brisela, iskeširao je 6.700.000 evra, međutim, to nije bilo to. Na Ostrvu je posle dolaska Žoaa Pedra pao u drugi plan, nije imao ‘jaku’ statistiku i želeo je da ode. U Štutgartu se rehabilitovao, ali u njemu sigurno neće ostati. Roberto de Zerbi je prelomio – nemački reprezentativac turskih korena vraća se u Premijer ligu.

Izabrane vesti

Da se pitao isključivo Deniz Undav, destinaciju ne bi menjao. Zadržao bi se u Nemačkoj, po mogućstvu za stalno. Međutim, niti je Štutgart u stanju da priušti njegov otkup, jer je postavljen na 40.000.000 evra, niti u Brajtonu razmišljaju u tom smeru nakon što je ponovo ‘eksplodirao’.

“Sledeće sezone Deniz Undav će se vratiti posle pozajmice u Štutgartu”, poručio je Roberto de Zerbi za Atletik.

Brajtonov strateg stavio je tačku na priču o budućnosti nemačkog reprezentativca. Izvanrednom sezonom kupio je kartu u jednom smeru. Sada je jedna stvar sasvim sigurna: Švabe ostaju bez jednog špica, možda i dvojice.

Seru Girasi je na ceni, mnogi će pokucati na vrata Štutgarta i pitati za ‘njegovo zdravlje’. Ne čudi kada se pogledaju brojke…

Napadač iz Gvineje je na 23 utakmice dao čak 25 golova! I namestio još dva. Dok je Deniz Undav na 26 mečeva spakovao 16 i namestio još osam. Sve skupa: 31 pogodak i 10 asistencija. Izgube li obojicu, neće im biti lako to da nadoknade.

Kako god, Štutgart je napravio pun pogodak kada je angažovao Deniza Undava na pozajmicu. Dobio ga je na godinu dana za 700.000 evra, opravdao je svaki cent. I više od toga. A, iz ove perspektive u Brajtonu su ozbiljno kiksirali na kraće pruge.

Na Ameksu su se opkladili na Žoaa Pedra, uložili su 30.000.000 evra i verovali da su kompletirali napad.

“Žoao Pedro, Dani Velbek i Evan Ferguson su dovoljni”, govorio je Roberto de Zerbi pre no što će Deniz Undav otići na pozajmicu.

Sa brazilskim napadačem su zaista pogodili, ali projekcije nisu bile dobre. Ponajviše iz razloga što klupski projekat Evan Ferguson nije tako efikasan. Irac je šest puta tresao mreže u Premijer ligi, a za to vreme Deniz Undav dobio poziv Julijana Nagelsmana i zabeležio prvi nastup. Galebovi potencijalno mogli na Evropskom prvenstvu da imaju dvojicu u sastavu Elfa, jer u najužoj konkurenciji je i vezista Paskal Gros.

Letos je Brajton po rečima Roberta de Zerbija sa žaljenjem pustio Deniza Undava – mada, tada se nije sticao takav uticak – sada je vreme da se vrati na Ostrvo i pokuša da ima impresivnu statistiku kao u Nemačkoj ili nešto ranije u Belgiji.


tagovi

Deniz UndavRoberto De ZerbiBrajtonŠtutgartLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara