(©Reuters)
(©Reuters)

Udar na favorite u Engleskoj: Palas osvojio Etihad, Liverpul ispustio 2:0 na Enfildu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 18:07

Veliki kiksevi Mančester Sitija i Liverpula

Direktan udar na fovorite u 10. kolu Premijer lige, pošto su bez planiranih, da ne kažemo već upisanih, bodova ostali Mančester Siti i Liverpul. Može se diskutovati o tome ko će na teži način doživeti današnji neuspeh, ali je gore porošao Mančester Siti, koji je na svom terenu poražen od Kristal Palasa (0:1). Šokantno je bilo i za izabranike Jirgena Klopa, koji su imali spokojnih 2:0 posle 24 minuta igre protiv Brajtona na Enfildu, ali su na kraju morali da se zadovolje samo jednim bodom (2:2).

Ekipi Đozepa Gvardiole je sve išlo naopako tokom utakmice, a jedan od glavnih tragičara utakmice bio je Ejmerik Laport, koji je napravio katastrofalnu grešku z šestom minutu, kada mu je Zaha oduzeo loptu na 40 metara udaljenosti, a onda posle kombinacije sa Konorom Galaherom doveo goste u vođstvo. Španski defanzivac je svoju ekipu ka potounoj provaliji gurnuo u nadoknadi prvog poluvremena, kada je srušio Zahu kao poslednji igrač odbrane i zaradio crveni karton.

Izabrane vesti

Siti je u drugom poluvremenu imao nekoliko priliha za izjednačenje. Prvo je pripretio Rodri posle odličnog pasa Džeka Griliša, a poništen je i pogodak Gabrijela Žesusa u 60. minutu. Ipak, domaći igrači na kraju ostali bez snage što je iskoristio sjajni Galaher i postavio konačan rezultat u 88. minutu. Sa druge strane, Zaha je do drugog gola mogao u 59. minutu, kada je zatresao Edersonovu mrežu, ali je bio u ofsajdu. Pogledala je sreća u nekoliko navrata ekipu glavnog grada Engleske, ali su na kraju nagrađeni za dobru igru i veliku želju da Etihad napuste uzdignute glave.

Koliko je Sitiju bilo loše od samog početka meča, toliko je Liverpul krenuo dobro protiv Brajtona. Džordan Henderson je već u četvrtom minutu na odličan način krunisao sjajan prodor Mohameda Salaha i plasirao loptu sa ivice kaznenog prostora u nebranjeni deo mreže gola na kojem je stajao Robert Sančez. Prednost domaćina je duplirana već u 24. minutu, kada je Okslejd Čembrlen sjajno centrirao iskosa sa desne strane, a Mane sa druge stative pogodio preciznim udarcem glavom.

Iako je imao ozbiljan zaostatak, Brajton nije bio potpuno inferioran ni u uvodnom delu meča. Bisuma je pripretio još u 16. minutu, dok se na najlepši trenutak meča čekalo do 41. minuta, kada je Enok Mvepu na fenomenalan način zahvatio loptu sa 20 metara udaljenosti i prebacio Alisona Bekera. Drugo poluvreme je počelo poništenim golom Mohameda Salaha zbog ofsajda, a onda je usledio novi šok za domaću publiku u 65. minutu. Bila je to prava majstorija Leandra Trosara, koji je posle pravovremenog dodavanja Adama Lalane, lagano prevario Robertsona i postavio konačan rezultat utakmice.

A vrlo lako je mogao da bude viđen još neki gol, pa i treći u mreži Liverpula. Domaćin je napadao i stvarao šanse, ali najviše razloga ima da žali upravo Leandro Trosar, koji je bio u ofsajdu u 76. minutu.

PREMIJER LIGA – 10. KOLO

Subota

Lester - Arsenal 0:2 (0:2)

/Gabrijel 5, Smit Rou 18/

Barnli - Brentford 3:1 (3:0)

/Vud 4, Louton 32, Kornet 36 - Godos 58/

Liverpul - Brajton 2:2 (2:1)

/Henderson 4, Mane 24 - Mvepu 41, Trosar 65/

Mančester Siti - Kristal Palas 0:2 (0:1)

/Zaha 6, Galager 88/

Njukasl - Čelsi 0:3 (0:0)

/Džejms 65, 77, Žoržinjo 81 pen/

Votford - Sautempton 0:1 (0:1)

/Adams 20/

18.30: (2,85) Totenhem (3,40) Mančester junajted (2,60)

Nedelja

15.00: (3,35) Norič (3,35) Lids (2,25)

17.30: (2,90) Aston Vila (3,35) Vest Hem (2,60)

Ponedeljak

21.00: (2,30) Vulverhempton (3,20) Everton (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Jirgen KlopPep GvardiolaVilfred Zaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara