Valensija je u finalu! Sve je stalo u dva minuta…

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 23:34

Golčina Gedeša, golman Mamardašvili se odužio Bordalasu na poverenju

Valensija je prvi finalista Kupa kralja i imaće lepu priliku da deveti put u klupskoj istoriji osvoji pomenuti trofej. Tamo je verovatno čeka Betis koji pred revanš protiv Rajo Valjekana na svom terenu ima kapitalnu pobedu od 2:1 iz prvog meča.

Slepi miševi su večeras u revanšu polufinala na Mestalji eliminisali prethodnog finalistu Atletik Bilbao. Kada je Valensija u Baskiji odolela i izvukla 1:1 za očekivati je bilo da bude blagi favorit u revanšu. I opravdala je tu ulogu večeras. Minimalnih 1:0 su bili dovoljni za plasman u finale.

Izabrane vesti

Iako je Bilbao krenuo nešto agresivnije i bio bolji na početku, Valensija je vrlo brzo uspostavila balans. Uz hendikep da je sredinom prvog poluvremena izgubila povređenog Hosea Gaju

Pobednik je odlučen praktično u dva minuta.

U 41. minutu je Injaki Vilijams imao šansu utakmice za Bilbao. Posle sjajnog pasa Munijaina je izašao sam na golmana Mamardašvilija, ali je Gruzin spektakularno odbranio. Praktično već u sledećem napadu, Gonsalo Gedeš je zapalio Mestalju. Namestio se na šut sa nekih 25 metara i ispalio strelu uz samu stativu Bilbaovog gola. Neodbranjivo!

Imala je Valensija ubrzo i dobru šansu za 2:0 preko Solera ali se istakao i Bilbaov golman Agirezabala. Soler je pokušao i makazicama u drugom poluvremenu ali je neko od gostujućih defanzivaca skrenuo loptu u korner.

Više se očekivalo od Atletika u nastavku. Imali su dobru šansu preko Munijaina i to je bilo to. Valensija je jako dobro odigrala u defanzivi, Bordalas je izmenama zatvorio utakmicu i odbranio prednost za plasman u finale.


tagovi

Gonsalo Gedes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara