Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

VAR ne važi za Afriku, u Gani besni: Sudijski poklon Portugalcima, lako je da sviraš penal kad Ronaldo padne

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 12:21

Oto Ado, Injaki Vilijams, Asamoa Đan… Svi znaju da su pokradeni

Sudijske greške se dešavaju, ali nekako uvek na štetu onih malih. Pa su tako u Gani besni i dan posle poraza od Portugalije (2:3), pošto je svima jasno da duel Mohameda Salisua i Kristijana Ronalda nije trebalo da bude okarakterisan kao ofsajd.

Izabrane vesti

Ne možete da branite neodbranjivo. Trebalo je da ode do ekrana, da pogleda snimak, da poništi odluku”, rekao je čak i čuveni engleski arbitar Majk Din.

U Gani su naravno još oštriji prema Ismailu Elfatu, Marokancu koji je kao 18-godišnjak emigrirao u SAD pa sada sudi pod američkom zastavom.

Meni ovo nije penal. Ali kada na zemlju padne igrač Ronaldove hijerarhije lakše je dunuti u zviždaljku”, komentariše Injaki Vilijams dok cela zemlja po društvenim mrežama govori kako VAR ne važi za afričke selekcije, jer Elfat nije ni proveravao odluku.

Selektor Gane Oto Ado ne shvata zašto.

Utakmicu su promenili kada su postigli gol, a to je bila zaista pogrešna odluka. Siguran sam da je kontakt bio nakon što je naš igrač dotakao loptu… Ne znam zašto u VAR sobi nisu obratili pažnju na to. Gledao sam snimak. Neverovatno. Mogao je samo da bude faul za nas… Poseban poklon od sudija”.

Legendarni Asamoa Đan nema šta da doda.

Nisam saglasan da je ovo penal. Mekan duel. Ne može to da bude penal. Da je sudija bar proverio sa video asistentom. Ovo je previše meko”.

Džaba sve. Ostaje samo srdžba. I pobeda Portugalaca.

Inače, u Gani se pričalo i o tome da je sporan bio i gol Rafaela Leaoa, navodno zbog ofsajda, ali se onda pojavio Fifin snimak - ovde je ipak radio VAR. I mada na slici zaista izgleda da je bio ofsajd, izgleda da ipak nije.



tagovi

Kristijano Ronaldoreprezentacija Portugalareprezentacija GaneKatar2022Injaki VilijamsAsamoa Đan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara