Vratio se Mateja Đorđević: Zaigrao prvi put posle povrede i dao gol za pobedu

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.03.24. | 17:05

TSC bolji od Osijeka u Bačkoj Topoli – 2:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Iskoristio je vicešampion Srbije reprezentativnu pauzu da odigra prijateljsku utakmicu sa petoplasiranom ekipom prvenstva Hrvatske, timom Osijeka. Promešao je karte strateg Topolčana, Žarko Lazetić, dao od starta šansu fudbalerima sa manjom minutažom u Mozzart Bet Superligi. Lišen usluga Veljka Ilića i Miloša Pantovića, nije TSC imao previše muke da savlada takođe kombinovani sastav gostujućeg tima. Nakon duže vremena na terenu se našao Mateja Đorđević, mladi centralni bek je od novembra bio van protokola zbog povrede ramena, da bi povratak obeležio na najlepši mogući način, pogotkom za pobedu svog tima – 2:1.

Izabrane vesti

Sve zanimljivo što je viđeno na utakmici stalo je u tri pogotka, sve ostalo su bile pole prilike i bitka na sredini terena. Rano je TSC stigao do prednosti, proradio je Marko Rakonjac, na asistenciju rezerviste Nikole Čolić, koji je prvi deo sezone proveo na pozajmici u Novom Sadu. Nije standardan crnogorski napadač u timu iz Bačke Topole, ali je još jednom pokazao kvalitet. Osijek je iskoristio najslabiju tačku Topolčana ovog proleća, prekid, tako stigao do izjednačenja pogotkom argentinskog centarfora, Ramona Mieresa, najboljeg strelca u ekipi Zorana Zekića ove sezone.

Na sličan način je Osiječane kaznio domaći tim, slobodan udarac sa strane je izveo odlični Aleksandar Ćirković, da bi se na pravom mestu se našao Mateja Đorđević. Značiće ovaj pogodak mladom reprezentativcu Srbije da povrati samopouzdanje i dodatno poboljša formu pred nastavak prvenstva, gde je poslednji put nastupio još početkom novembra prošle godine.

Brzo je poklekla odbrana Osiječana, već posle nepunih pet minuta su Topolčani stigli do prednosti. Centrirao je Nikola Čolić, a glavom mrežu gostiju pogodii Marko Rakonjac. Vrlo brzo je hrvatski tim stigao do izjednačenja, Enes Čokaj je iz kornera pronašao na petercu Ramona Mieresa, a argentinskom centarforu nije bilo teško da glavom pogodi mrežu Nikole Simića. Nije bilo previše prilika na obe strane u prvom delu igre, jer je obe ekipo nedostajalo koncentracije u završnoj trećini. Marko Rakonjac je ponovo bio u prilici, dok je sa distance pokušao da pogodi Nikola Kuveljić. Najbolju šansu za Osijek je propustio Roko Jurišić, nije stigao da šutira na vreme, te je u nastavku akcije pogodio spoljni deo mreže.

Ništa vredno pomena se nije desilo u nastavku gotovo pola sata, sem izmena na obe strane. Borba se vodila na sredini terena, a izostale su izglednije prilike za oba tima. Delovalo je da je TSC više na lopti, mada ništa konkretno nije uspela da uradi navala Topolčana. Mirno more je uzburkao pokušaj Milana Radina, čiji šut je završio iznad gola Franka Kolića. Pogodio je za prednost domaćeg tima povratnik Mateja Đorđević, iskoristivši centaršut iz prekida Aleksandra Ćirkovića.

Umalo da prekid bude još jednom koban po TSC, izveo je korner Enis Čokaj, Ladislav Almaši je šutirao glavom i pogodio prečku, posle čega je lopta pala na liniju i vratila se u polje. Šansu da donese izjednačenje Osijeku propustio je i mladi Andrej Mićić, član kadetske selekcije hrvatskog tima je šutirao pravo u Nikolu Simića na izmaku regularnog dela utakmice.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

TSC – Osijek 2:1 (1:1)

/Rakonjac 5, Đorđević 78 – Mierez 14/

Bačka Topola

TSC arena

Gledalaca: 400

Sudija: Novak Simović (Lovćenac)

Žuti kartoni: Vlalukin, Čolić, Ćirković (TSC)

TSC: Simić, Vlalukin, Antonić, Pejić, Šoš, Kuveljić, Vulić, Stanić, Milosavljević, Čolić, Rakonjac. Igrali su još: Đorđević, Petrović, Milovanović, Ćirković, Jovanović, Radin, Stojić, Popović

Osijek: Kolić, Brlek, Gržan, Bralić, Duarte, Gedeš, Čokaj, Nejašmić, Jugović, Mierez, Jurišić. Igrali su još: Almaši, Drambajev, Pušić, Zebec, Mićić, Malenica, Kolarik.



tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaPrijateljske utakmiceOsijek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara