Antoni Marsijal (Foto: Reuters)
Antoni Marsijal (Foto: Reuters)

Vreme je da i Marsijala ogreje sunce: Sevilja poslala ponudu na Teatar snova

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 12:33

Francuski napadač pred selidbom u Andaluziju

Došlo je vreme za rastanak. Za početak - privremeni. Antoni Marsijal je na izlaznim vratima Old Traforda. On je izrazio želju za promenom sredine zbog nedostatka minutaže, a dopala mu se i ideja da karijeru nastavi u Sevilji. Da je interesovanje obostrano poznato je već neko vreme, a sada je klub iz Španije povukao prvi potez. Kako prenosi Skaj Sports, uprava kluba sa Sančes Pishuana je poslala zvaničnu ponudu Mančester Junajtedu za pozajmicu za 26-godišnjeg Francuza do kraja sezone.

Posle mančesterske kiše, došlo je izgleda vreme da Marsijala ogreje sunce u Andaluziji. Stigao je na Old Traford iz Monaka u septembru 2015. godine kao najskuplji tinejdžer u istoriji kluba. Plaćen je 50.000.000 evra, a ukupna suma njegovog transfera je dostigla i 70.000.000 evra posle ostvarenih bonusa. Ipak, u poslednje vreme je u drugom planu. U Premijer ligi je samo dva puta bio starter i potpuno je u senci drugih napadača poput Kristijana Ronalda, Edinsona Kavanija, Markusa Rašforda, Džejdona Sanča, Mejsona Grinvuda... Upisao je skupa 10 nastupa u svim takmičenjima, proveo 359 minuta na terenu i postigao jedan pogodak.

Izabrane vesti

Zbog svega je novom treneru Ralfu Rangniku saopštio da želi da ide.

"Dugo smo razgovarali, objasnio mi je da je ovde već sedam godina i da je sada pravo vreme za promenu sredine. Razumem njegovo razmišljanje ali je bitno da vidimo i kakva je pozicija kluba u celoj priči. Igramo u tri takmičenja u kojima želimo što dalje da doguramo, tu je i pandemija korona virusa, potrebni su nam igrači", rekao je nemački stručnjak.

Dodao je i da na adresu kluba nije stigla nikakva ponuda i dok se to ne promeni Marsijal će ostati deo tima. To više nije slučaj, pošto je Sevilja konkretizovala interesovanje i stvorio se prvi, ali i najvažniji uslov za odlazak francuskog internacionalca. Skaj Sports takođe navodi da u ponudi španskog kluba ne stoji klauzula o obaveznom, ali ni mogućem otkupu.

Rohiblankosi su se u tekućoj sezoni izdvojili kao prvi pratilac madridskog Reala na tabeli Primere i stekao se utisak da su jedini tim koji može da parira Kraljevskom klubu u šampionskoj trci. Ipak, zaostaju osam bodova, a imaju i problema sa realizacijom u odnosu na ove godine neprikosnovene Blankose - postigli su 12 golova manje. Tako su rešili da pojačaju navalu i soluciju pronašli u Antoniju Marsijalu. Čini se da bi Sevilja i francuski napadač mogli da budu idealan spoj.


tagovi

Antoni MarsijalSeviljaMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara