Detalj sa meča Lans - Lil (Reuters)
Detalj sa meča Lans - Lil (Reuters)

Za većinu je odlazak u Lans giljotina, ali ne i za najvećeg rivala

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 19:05

Remi u derbiju severa

Pre nekoliko sezona je Lil bio hit francuskog fudbala i čak uspeo da skine PSŽ sa trona. Prošle sezone je „šampion ostatka sveta“  - ako se prejaki PSŽ stavi po strani - bio Lilov ljuti lokalni rival Lans. Tim sa severa Francuske je igrao strašan fudbal, a demonstrirao ga je i na početku ove sezone u Ligi šampiona pošto je osvojio bod u Sevilji i savladao Arsenal kući pre nekoliko dana.

Mogla je ovo da bude potpuno savršena nedelja sa navijače Lansa ali najveći rival ipak nije pao. Lil je uspeo da odoli u derbiju severa i osvojio bod na Lansovoj trvđavi – 1:1.

Izabrane vesti

Koliko je Lans jak kod kuće i o kakvoj domaćinskoj ekipi je reč, Arsenal je osetio pre pet dana. Dovoljno je reći da su na prethpdnih 28 prvenstvenih utakmica na svom stadionu pobedili u čak 21 i da su samo dva puta poraženi. Retko koji klub u ligama petice se u prethodnih godinu, dve mogao pohvaliti takvim učinkom na svom stadionu...

Ali jedan od retkih protivnika koji je u tom periodu odolevao na Lansovoj tvrđavi je najveći rival Lil. Danas je treći put zaredom ostao neporažen. Iako su domaći zaslužili pobedu...

Odmah je počelo žustro i sa oštrim duelima, a čini se da je sudija Benoa Milo na startu propustio da čvršćim kriterijumom zavede red na terenu. Domaći su krenuli furiozno, bili mnogo ofanzivniji i bolji ali je Ševalije na golu Lila imao neke spektakularne intervencije. Kao posle šuteva Saida i Sotoke.

Jedeini koji je u Lilu nešto igrao je Edon Zegrova. Tek posle pola sata se Lil osobodio pritiska ali je domaći tim i dalje diktirao tempo. Ušlo se u nadoknadu prvog poluvremena i dok su svi čekali sudijski signal za odlazak na pauzu, Lil je poveo! Zegrova je centrirao a Andre glavom zatresao mrežu ljutog rivala.

Lans je i drugo poluvreme počeo pritiskom, a trener Frank Ez je posle sat vremena igre napravio trostruku izmenu i dodao gas. Vezista Gilavogi je propustio sjajnu šansu za izjednačenje da bi u 71. minutu pravda napokon bila zadovoljena. Iskusni Kolumbijac Dejver Mačado je pogodio u prvom kontaktu sa loptom po ulasku sa klupe. Sa desnog krila je centrirao Frankovski a Mačado postigao prelep gol glavom.

Ni primljeni gol nije pogurao Lil da zaigra ofnazivnije. Hteo je Lans potpuni preokret i ceo plen ali su se gosti odbranili i osvojili slađi bod.

FRANCUSKA 1 – 8. KOLO

Petak

Strazbur - Nant 1:2 (0:0)

/Dijon 90+1 - Koko 50, Mutusami 58/

Subota

Mec - Nica 0:1 (0:1)

/Boudi 14/

Rems - Monako 1:3 (0:1)

/Teuma 58 pen - Jakobs 42, Balogun 46, Ben Jeder 49/

Nedelja

Olimpik Marselj - Avr 3:0 (2:0)

/Sangante 18, Obamejan 21, Sar 84/

Brest – Tuluz 0:1 (0:1)

/Magri 27/

Lion – Lorijan 3:3 (3:1)

/Nuama 21, Lakazet 22, 41 pen – Krupi 16, 54, Jongva 79/

Monpelje – Klermon 4:2 (2:2)

/Al Tamari 16, 76, Savanije 31 pen, 48 pen – Manjin 26, Konate 45/, prekinuto u nadoknadi

Lans - Lil 1:1 (0:1)

/Mačado 70 - Andre 45+2/

20.45: (4,00) Ren (3,60) PSŽ (2,00)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara