Rodrigo (Reuters)
Rodrigo (Reuters)

Zaboravlja se koliko je Rodrigo paklen igrač… Majstorije očarale Bernabeu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 23:06

Brazilac ostavio Madriđane na bezbednoj distanci od Barselone

Nije bilo suspendovanog Vinisijusa Žuniora, vratio se Džud Belingem u tim Reala posle suspenzije od dva meča ali gazda Reala je večeras bio Rodrigo.

Pomalo i potcenjeni Brazilac je bio zvezda večeri u trijumfu nad Atletik Bilbaom (2:0) koji je Kraljeviće učvrstio na prvom mestu Primere i zadržao ih na bezbednoj distanci od sedam bodova u odnosu na Barselonu.

Izabrane vesti

Već duže vremena povređenim Kurtoi i Alabi se na spisku odustnih priključio i suspendovani Vinisijus Žunior ali Real to nije osetio. Rodrigo je večeras preuzeo ulogu egzekutora…

Imao je Brazilac jesenas sjajan period kada je u intervalu od mesec dana dao sedam golova na pet mečeva i bio jedna od udarnih pesnica Reala. Ali od tada je počeo da pogađa sve ređe... Na 13 mečeva u Primeri i Ligi šampiona ove godine je dao tek jedan gol. Počele su sumnje pa i kritike, ali mu je Anćeloti verovao. I večeras mu se isplatilo.

Često u senci godinu dana godinu dana starijeg zemljaka, Rodrigo ume da postiže važne golove i rešeava utakmice a da nema isti odjek kao kada to radi Vinisijus. U poslednje vreme je počeo da se analizira i njegov status u timu kada dođu Embape i Endrik pa je Brazilac večeras rešio da pokaže šta sve ume.

Bilbao je u Madridu igrao u belim dresovima što je bilo prilično iznenađenje, ali je Real tako hteo kako bi promovisao četvrtu granituru dresova. Ljubičasti dresovi sa potpisom japanskog kreatora Jodžija Jamamota koji sarađuje sa Adidasom su bili talični Rodrigu i Realu.

Anćeloti je krenuo sa Rodrigom kao najisturenijim i Dijazom i Belingemom kao najbližim njemu. Modrić je počeo sa klupe jer su prednost dobili Kros, Čuameni i Valverde. I Real je iz prve akcije došao do vođstva. Rodrigo je sve sam uradio. Primio je loptu na 40 i kusur metara od gola gostiju, krenuo u solo prodor i sa 20 metara zakucao projektil u mrežu baskijskog tima. Santjago Bernabeu je ustao da pozdravi majstoriju...

Idealan početak meča je omogućio Realu da spusti tempo i kalkuliše do kraja. Madriđani su igrali u sporijem ritmu i kontorlisali utakmicu. Nije bilo mnogo šansi mada su Valverde i Čuameni mogli do poluvremena da dupliraju prednost.

Drugi deo igre je još jednim sjajnim prodorom otvorio Rodrigo, namestio šansu Braimu Dijazu ali je novopečeni reprezentativac Maroka pogodio okrvir gola. Imali su gosti jednu dobru šansu koju je zaustavio Lunjin, još jednu je za domaće propustio Braim da bi Rodrigo rešio utakmicu 73. minutu. Sevnula je munjveita kontra, Kros je lansirao Belingema, ovaj Rodriga i Brazilac je sve sam završio.

Prvi put u karijeri je Rodrigo došao do dvocifrenog golgeterskog učinka u jednoj sezoni Primere. Baš uoči leta u kojem stižu Endrik i Embape zbog čega mnogi prognoziraju da su upravo Rodrigove pozicije pod znakom pitanja. Ako ovako nastavi, ne treba da brine za Anćelotijevo poverenje.

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Kadiz - Granada 1:0 (0:0)

/Navaro 51/

Subota

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:1)

/S. Ramos 5/

Almerija - Osasuna 0:3 (0:2)

/Arnaiz 2, Budimir 9, Munjoz 61/

Valensija - Majorka 0:0

Barselona - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Rafinja 60/

Nedelja

Selta - Rajo Valjekano 0:0

Đirona - Betis 3:2 (1:1)

/Dovbik 36, 65, Stuani 90+2 - Vilijan Žoze 45+4, 76/

Alaves - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Paćeko 59/

Real Madrid - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)

/Rodrigo 8, 73/

Ponedeljak

21.00: (3,20) Viljareal (3,60) Atletiko Madrid (2,30)



tagovi

Rodrigo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara