(©fkzeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić)
(©fkzeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić)

Željina panična borba za opstanak

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 12:44

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tm s Grbavice danas (18.00) gostuje Posušju u 27. kolu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Finiš je sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, tako da i ekipe imaju sve manje vremena da ostvare ciljeve. Vri za opstanak. Za status opstanka u eliti bori se i veliki Željezničar. U naredna dva dana igraju se utakmice 27. kola, a danas će najzanimljivije biti u Posušju gde zahuktalom domaćinu u goste stiže “davljenik” Željo.

Izabrane vesti

Posušje je tokom jeseni vodilo borbu za opstanak, međutim dolaskom mladog i perspektivnog stručnjaka Denisa Ćorića, rezultati su se drastično promenili. Sve je krenulo nabolje u tolikoj meri da je izvesna borba za Evropu.

U drugom delu sezone nemaju niti jedan poraz u prvenstvu što ih svrstava u jednu od najboljih prolećnih ekipa. Blaga mrlja na odličnu formu stavljena je prošlo kolo remijem kući sa Tuzla Sitijem, ali će iz tabora Posušja želeti to da isprave. Potvrdio je to i trener Posušaka Denis Ćorić.

"Čujem da će doći i veliki broj navijača Željezničara u Posušje, dobro nam došli, te želimo da svi zajedno pošaljemo jednu pozitivnu poruku celoj BiH i da uživamo u fudbalu. Željo je u problemima kroz celu sezonu, nedostaju im dva bitna igrača, ali imaju oni kvalitetnih igrača. Njihovo 11. mesto nas neće zavarati, mi se spremamo kao i za svaku utakmicu, te smo spremni. Nadam se dobroj atmosferi, pozivam našu publiku da budu 12-ti igrač i da svi zajedno na kraju slavimo. Želimo nastaviti pozitivni niz, te i devetu utakmicu ostati neporaženi. Daćemo sve od sebe", rekao je Ćorić.

Željo igra očajnu sezonu i do poslednjeg kola će voditi žestoku borbu za opstanak. Situacija u koju su se doveli je nezapamćena i trebaće još vode Miljackom proteći da se Željo vrati u vrh bosanskog fudbala. Svesni su toga u taboru tima sa Grbavice i pokušaće prevashodno da obezbede opstanak u društvu najboljih, pa tek onda da probaju izdići klub iz živog blata. U prethodna dva kola osvojili su četiri boda koja su im koliko toliko povećale nade za opstankom.

U duelu sa Posušjem neće biti Amera Hiroša i Edina Cocalića koji su u prošlom kolu zaradili crveni karton. Bez obzira na igrački kadar, Željo nema prostora za kukanje i opravdanja. Trenutno su na pretposlednjoj poziciji, pa bi svaki novi poraz značio još težu situaciju. Pre nekoliko dana trener Bruno Akrapović je izjavio da će Željo ostati u ligi, ali bi sve to trebalo da isprate rezultati.

"Bodovi su nam važni, moramo postaviti taktiku ekipe da odgovori kvalitetu Posušja i da naše dobre strane stavimo u prvi plan. Faliće nam Hiroš i Cocalić, moramo to kompenzovati i mislim da ćemo sa dosta energije uzeti bodove koji nam trebaju", poručio je Akrapović.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BOSNA I HERCEGOVINA – 27. KOLO

Petak

16.00: (2,45) GOŠK (3,30) Tuzla Siti (2,70)

18.00: (5,50) Posušje (4,40) Željzničar (1,48)

20.00: (1,13) Velež (7,50) Zvijezda (16,0)

Subota

13.00: Široki Brijeg – Igman

16.00: Sloga Doboj – Zrinjski

20.45: Sarajevo – Borac Banjaluka

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1VeležŽeljezničarFK ŽeljezničarTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara