(©Reuters)
(©Reuters)

Zvezda klizi na UEFA listi, nedostaju joj dva boda

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.10.23. | 01:30

Crveno-beli pali za dva mesta

Novi poraz u Ligi šampiona, od Red Bul Lajpciga u Nemačkoj (1:3) i osvojen samo bod u dosadašnjem delu grupne faze uticali su da Crvena zvezda sklizne za dva mesta na UEFA rang listi klubova.

Prvak Srbije je posle sinoćnjih mečeva u Ligi šampiona došao na 44. mesto, a pre početka ove sezone delio je 42. poziciju sa Lacio. Oba kluba imala su po 42.000 bodova.

Izabrane vesti

Veliki skok napravio je Real Sosijedad, koji je skupio čak devet bodova od početka sezone i sa 52. mesta na kraju 2022/23 dospeo je sada na 41. poziciju.

Zvezda će imati zadatak da u naredna tri kola Lige šampiona nadomesti dva boda koja joj nedostaju u odnosu na prethodnu sezonu. Na startu ove takmičarske godine svima je obrisan saldo iz sezone 2018/19, u kojoj su crveno-beli bili dosta uspešni i osvojili su sedam bodova. A, do sada, u ovoj godini, klub sa Marakane skupio je pet bodova. Dakle, dva nedostaju pa da Zvezda nadomesti ono bez čega je ostala.

Najveća premija bi bila makar osvajanje trećeg mesta i selidba u Ligu Evrope, jer bi onda postojala realna mogućnost da crveno-beli i premaše učinak od pre pet godina.


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampionaUEFA

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara