Aleksandar Petrović (©MN Press)
Aleksandar Petrović (©MN Press)

Aleksandar Petrović ponovo na klupi Brazila, u stručnom štabu Tijago Spliter

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 02:45

Vodiće Brazilce tokom kvalifikacija za Olimpijske igre

Više od dve godine pošto je završio kratak boravak na klupi Hrvatske u svojstvu vršioca dužnosti, Aleksandar Petrović vraća se trenerskom poslu. I ponovo se vratio na dobro poznatu adresu, pošto će voditi Brazil u kojem je već radio od 2017. do 2021. godine.

Petrović je preuzeo Brazil sa idejom da izbori plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Izabrane vesti

"Stvarno sam srećan i ponosan zbog povratka na poziciju selektora Brazila. Vreme je da se potpuno fokusiramo na kvalifikacioni turnir i da pronađemo svoje mesto na Igrama u Parizu", rekao je Petrović.

Brazilci će od 2. do 7. jula igrati kvalifikacije u Rigi. Biće smešteni u grupu sa Crnom Gorom i Kamerunom, dok su na drugoj strani Letonija, Gruzija i Filipini. Petrović na selektorskoj poziciji menja Gustava de Kontija koji je vodio Brazil na prošlogodišnjem Mundobasketu. Ekipa je eliminisana u drugoj fazi, iza Kanade, Letonije i Španije.

Brat tragično preminulog asa Dražena Petrovića je u karijeri vodio još selekcije Hrvatske četiri puta, te Bosnu i Hercegovinu tokom 2012. i 2013. godine. Bio je i trener Cibone, Betisa, Anvila, Ljeide, Skafatija, Cedevite, Lijetuvos Ritasa i Pezara. U periodu bez posla dosta je radio na promociji regionalne košarke kao stručni konsultant i jedan od domaćina podkasta "ABA Talks" zajedno sa sportskim komentatorom Edinom Avdićem, te Žarkom Paspaljem i Sašom Dončićem.

U stručni štab hrvatskog stručnjaka ulazi i proslavljeni košarkaš Tijago Spliter. On trenutno radi kao pomoćnik Imea Udoke u Hjuston Roketsima.


tagovi

Aleksandar Petrovićkošarkaška reprezentacija BrazilaKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.kvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara