Alerik Frimen (©fiba.basketball)
Alerik Frimen (©fiba.basketball)

Bivši košarkaš Asvela i CSKA u Podgorici: Alerik Frimen potpisao za Budućnost

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.07.23. | 11:22

Veliko pojačanje za prvaka Crne Gore

Budućnost nastavlja da se pojačava za narednu sezonu, a nakon Flečera Megija i Marvina Džonsa, još jedan Amerikanac je stavio paraf na ugovor sa klubom - Alerik Frimen. Bez dileme, najveće pojačanja Podgoričana ovog leta.

Frimen iza sebe ima i evroligaškog iskustva sa Asvelom (18 mečeva), dok je kratko bio i član moskovskog CSKA početkom 2022. godine, nakon što se Armejcima nametnuo odličnim igrama u dresu Burse, pod vođstvom Dušana Alimpijevića.

Izabrane vesti

Sezonu za nama počeo je u Veneciji, završio u Bešiktašu, a sada će prvi put imati priliku da igra ABA ligu. Okušao se i u Evrokupu kao košarkaš Burse i Venecije, upisao 21 nastup, beležio 14 poena, 2,2 asistencije i dva skoka u proseku.

"Iako igra na poziciji beka, može da bude i sekundarni organizator igre, jer voli da igra sa loptom u rukama. Prepoznat kao odličan šuter i u karijeri nije šutirao ispod 38% van linije 6.75", stoji na sajtu Budućnosti.

Najavili su iz Podgorice da žele da naprave iskora u Evrokupu, a čini se da su na putu da naprave veoma konkurentnu ekipu. Osim Frimena, Megija i Džonsa, Plavi su angažovali i Andriju Grbovića iz Mege, vratili Andriju Slavkovića iz Studentskog centra. Nove ugovore su dobili Marko Jagodić Kuridža i Aleksa Ilić, dok su u klubu još Igor Drobnjak i Petar Popović.


tagovi

KK Budućnost PodgoricaAlerik FrimenKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara