Iz arhive: Džakori Vilijams (©AFP)
Iz arhive: Džakori Vilijams (©AFP)

Budućnost šesto pojačanje dovela iz Napolija

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.07.23. | 11:28

Stigao novi centar, član idealne petorke Palakanestra

Aktivni su beogradski večiti rivali u sastavljanju konkurentnih timova za najviše domete u Evroligi, a dosta je interesantno i u Podgorici gde je Budućnost potpisala šesto pojačanje ovog leta.

Radi se o centru Napolija Džakoriju Vilijamsu, koji po potrebi može da odgovori izazovu i na krilnom centru. U klubu iz Kampanije imao je prosek od 15,1 poen uz osam skokova po utakmici.

Izabrane vesti

Sa takvom statistikom Vilijams je bio član idealne petorke Palakanestra uz Nikola Melija, Marka Belinelija, Semadža Kristona i Kolbija Rosa.

Vilijams je tri godine univerzitetske karijere proveo u Arkanzasu, dok je poslednju odigrao u Midl Tenesiju gde je postao najbolji igrač divizije i zatim ušao u krug kandidata za Ol Amerikan nagradu.

Profesionalnu karijeru započeo je u Razvojnoj ligi, tačnije u filijali Klivlenda, dok je prve evropske korake napravio u Izraelu, a pre Napolija igrao je za PAOK, Trento i Burg. Kao centar Trenta bio je zvanično najbolji strelac Palakanestra za sezonu 2020/21.

U klupskom saopštenju navodi se da mu je uža specijalnost pik'n'rol igra i da će navijači imati prilike da vide dosta atraktivnih poteza u narednoj sezoni.

Pre Vilijamsa, Budućnost je potpisala Flečera Megija, Andriju Slavkovića, Andriju Grbovića, Marvina Džonsa i Alerika Frimena, dok su ugovore produžili Marko Jagodić Kuridža i Aleksa Ilić.


tagovi

Džakori VilijamsBudućnost PodgoricaABA ligaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara