Petar Mijović (©ABA League/Budućnost/Filip Roganovic)
Petar Mijović (©ABA League/Budućnost/Filip Roganovic)

Budućnost želi iskorak i stvara tim od 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 4min | pon. 03.07.23. | 19:53

Podgoričani obezbedili veća sredstva nego prethodne sezone, Suad Šehović okončao karijeru, stigli Andrija Slavković i Grbović, još dvojica igrača pod ugovorima

Odbranila je Budućnost minule sezone duplu krunu u Crnoj Gori, ali je u polufinalu ABA lige pretrpela težak poraz od Crvene zvezde, sa 79 poena u minusu posle dva susreta. Ipak, odlučila je uprava da zadrži Petra Mijovića na klupi, dok crnogorski mediji ističu da je Dejan Radonjić odbio priliku da se vrati posle protesta navijača.

Mijović se usred minule takmičarske godine vratio u Podgoricu, pa će ovog leta imati priliku i da napravi tim po svom ukusu. Već su Plavi počeli sa promenama.

Izabrane vesti

Jasno pred šampionom Crne Gore je još mnogo posla. Pored ABA lige, Podgoričani će ponovo igrati i Evrokup, sa željom da naprave iskorak. Vijesti prenose i da je uprava obezbedila veći budžet nego prethodne sezone, jer je predsedniku Draganu Bokanu na sastanku sa gradonačelnikom Oliverom Injac, obećano da će Glavni grad i državne firme klubu dati oko 2.500.000 evra, kao i da će to biti polovina budžeta, dok će ostatak finansirati Bokan i članovi Upravnog odbora. Za plate igrača bi trebalo da bude izdvojeno 3.000.000 evra.

"Čeka nas kompleksan i značajan posao. Uprava je obezbedila sredstva da može da se formira respektabilan sastav, koji bi mogao da napravi iskorak u Evrokupu i da ostanemo konkurentni za sami vrh ABA lige. Moramo karakterno, pa tek onda količinom talenta, da dovedemo ljude koji mogu da odgovore takmičarskom nivou i to postavljamo kao jedan od prioriteta. Eventualne greške u selekciji moramo da svedemo na minimum, kako bi ekipa funkcionisala već od početka priprema", istakao Petar Mijović.

Ozbiljan posao je pred stručnim štabom i rukovodstvom, s ozbirom da su pod ugovorima sa klubom samo Petar Popović i Igor Drobnjak. Sporazume za narednu sezonu imaju i Alfa Kaba i Kameron Rejonlds, ali Vijesti prenose da klub traži način da sa njima raskine saradnju.

"Pod ugovorom imamo Drobnjaka i Popovića, te Rejnoldsa i Kabu. Oni su za mene tu, videću zajedno sa menadžmentom da odlučim šta će biti u bliskoj budućnosti. Ne bih ništa prejudicirao. Selektiranje tima je jedan od najznačajnijih momenata, koji je umnogome odrediti situaciju tokom sezone", dodao je Mijović.

Dugogodišnji prvotimac Suad Šehović odlučio je da u 37. godini okači patike o klin, ali i da ostane uz klub u kojem je proveo prethodnu deceniju. On je preuzeo funkciju zamenika izvršnog direktora za sportska pitanja.

"Sve važne odluke o životu donosio sam vrlo pažljivo. Tako sam i o završetku karijere razmišljao dugo. Nije bilo lako okačiti patike o klin, ali smatram da je ovo pravi trenutak da se povučem. Nema veće sreće i privilegije od toga da se baviš poslom koji voliš, a meni je košarka donela zaista mnogo dobrih stvari. Za više od 20 godina karijere doživeo sam dosta uspona i padova, ali nikad nisam skretao sa puta koji sam zacrtao. Bilo je mnogo lepih trenutaka u klubovima za koje sam igrao, važnih pobeda i titula, ali i poraza, sportskih povreda i nekih neostvarenih želja. Nakon i jednih i drugih trudio sam se da ostanem fokusiran i dam još više, da treniram još jače", rekao je Šehović.

Obrazložio je i odluku da preuzme novu funkciju u rukovodstvu Budućnosti.

"Nakon što sam donio odluku da završim svoju igračku karijeru, u razgovoru sa predsednikom kluba i sa njegovim predlogom Upravnom odboru, da mi ponude mesto zamenika izvršnog direktora za sportska pitanja, bilo mi je zadovoljstvo i osetio sam veliku zahvalnost i obavezu da u jednom novom izazovu budem na raspolaganju i pomognem našem klubu. Sve ovo je za mene novo ali i dalje usko vezano za ono što sam radio dve trećine života i mislim da ću uz pomoć ljudi iz Budućnosti, sa kojima sarađujem čitavu deceniju, uz neke smernice, dati zanačajan doprinos klubu", dodao je Suad Šehović.

Došao je red i na pojačanja, a Budućnost je odlučila da najpre ojača bazu domaćih košarkaša, pa se tako u klub iz glavnog grada Crne Gore vratio Andrija Slavković.

Tokom mlađih igračkih dana je već nosio plavi dres, a prethodne dve sezone proveo je u Studentskon centru, minule beležio 6,8 poena i 2,8 skokova u ABA ligi.

"Kao talenat prešao je u Studentski centar gde je proteklih sezona važio za jednog od igrača koji u momentima lucidnosti pokaže sav svoj potencijal. Tako mu nije strano da atraktivno zakuca u tranziciji, pogodi trojku kad se lomi rezultat, požrtvovano osvoji novi posed svojoj ekipi ofanzivnim skokom. Košarkaš koji je i dalje mlad, igra na poziciji krila i spreman je za sledeći korak u svojoj karijeri. Dobrodošao nazad Andrija", stoji u zvaničnom saopštenju Budućnosti.

Ozvaničen je i drugi letnji potpis u glavnom gradu Crne Gore: Andrija Grbović iz Mege je novi košarkaš Budućnosti.

Iz akademije Ulma je stigao u Megu pre dve godine, najpre se kalio u OKK Beogradu i igrao ua juniorski tim sa kojim je osvojio U19 ABA ligu i to kao MVP. U sezoni za nama priključen je prvom timu Mege, za koji je beležio šest poena i 3,4 skoka na putu ka plej-ofu ABA lige.

Prošle godine je sa mladom reprezentacijom Crne Gore osvojio i bronzu na U20 Svetskom prvenstvu, a debitovao je i za prvi tim u kvalifikacijama za predstojeći Mundobasket. Našao se i na proširenom spisku pred početak priprema za planetarnu smotru.


tagovi

KK Budućnost PodgoricaPetar MijovićDragan BokanSuad ŠehovićPetar Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara