Vladimir Jovanović sa igračima Igokee (©ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Vladimir Jovanović sa igračima Igokee (©ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Dan "D" za Igokeu u Skoplju: MZT može da pobedi favorite, biće teško, ali pokazaćemo da smo u uzlaznoj putanji

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 12:05

Vladimir Jovanović u prethodnom kolu upisao prvi ABA trijumf na klupi Igokee, a sada ga čeka jedan od najvažnijih duela sa jednim od rivala u borbi za opstanak

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Kada je početkom sezone krenula sa dobrim rezultatima, činilo se da će Igokea opet izboriti plej-of. Međutim, malo po malo i kola su krenula nizbrdo, te se sada pokušava da izbori opstanak u ABA ligi.

Izabrane vesti

Tim koji sa klupe predvodi Vladimir Jovanović, večeras će imati veoma težak izazov pred sobom na gostovanju MZT-u (17:00), u okviru 22. kola regionalne lige. Meč sa fenjerašem dočekuje sa 12. mesta i učinkom od šest pobeda i 14 poraza. U prvom duelu ove dve ekipe u Laktašima, bilo je 96:90 za domaćina, tako da bi večerašnjim eventualnim trijumfom, bio napravljen veliki korak ka izbegavanju poslednje dve pozicije koje vode u doigravanje, odnosno niži rang.

Iza Igokee je tmuran period. Promena trenera, 12 vezanih poraza, turbulencije u klubu. Loša serija rezultata prekinuta je tek u prošlom kolu, kada su Jovanovićevi izabranici u Laktašima savladali FMP (77:70). Nadaju se u taboru Igosa da će to biti inicijalna kapisla za uspon forme, koji je itekako potreban kako bi se sačuvao status učesnika elitnog ranga ABA lige.

"Apsolutno smo svesni situacije i važnosti meča u smislu poretka na tabeli. Takođe, oni su ekipa koja poseduje kvalitet i koja može da pobedi, uslovno rečeno, favorita na papiru, kao što su uradili protiv FMP-a i Cedevita Olimpije. Posle promene trenera i dolaskom nekih igrača, imaju veću širinu i igraju sa većim samopouzdanjem. Nošeni su domaćom publikom koja im zaista daje podršku i kada sve to sagledam svestan sam da nas očekuje jedan veliki izazov i teška utakmica. Međutim, verujem da ćemo posle pobede koja nam je bila potrebna, odigrati dobru utakmicu i pokazati da smo u uzlaznoj putanji", rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović u najavi meča.

Za razliku od Igokee, MZT je u nešto boljoj formi, pa je u ABA ligi u poslednja četiri meča upisao polovičan učinak. Savladano FMP i Cedevitu Olimpiju, dok su košarkaši ekipe iz Skoplja poraženi od Mege i Mornara. Sve u svemu, i za domaćina će ovo biti utakmica koja će umnogome uticati na očuvanje statusa abaligaša. Ima MZT najskromniji učinak na tabeli sa svega četiri pobede, ali bi se današnjim eventualnim trijumfom mogla probuditi nada za izbegavanje nižeg ranga.

ABA LIGA – 22. kolo

Petak:

Split – Mornar 91:80

/Mavra 20 – Pecarski 18/

FMP Železnik – Zadar 112:87

/Mur 31 - Božić 25/

Subota:

17.00: (1,80) MZT (14,5) Igokea (2,15)

19.00: (1,15) Cedevita Olimpija (20,0) Cibona (6,00)

Nedelja:

17.00: (2,15) Borac Mozzart (14,5) Mega (1,80)

19.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -18,5) Studentski Centar (1,85)

Odloženo:

Budućnost – Partizan Mozzart Bet

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

IgokeaMZT SkopljeVladimir Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara