"Zvezdin snajperista: Ognjen Dobrić"
"Zvezdin snajperista: Ognjen Dobrić"

Dobrićeva šuterska rapsodija i nemoćni Partizan!

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.01.18. | 22:45

Jadranski i srpski šampion odneo i drugu pobedu u ovosezonskim večetim derbijima

Zvezdin snajperista: Ognjen Dobrić

Crvena zvezda dobila je i drugi ovosezonski večiti derbi! Jadranski i srpski šampion nadigrao je Partizan, slavio rezultatom 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17) i tako se izjednačio sa ekipom Budućnosti na vrhu tabele Jadranske lige. 

Izabrane vesti

Ognjen Dobrić igra kao u transu i niko mu ne može ništa! Razneo je MZT sa čak sedam ubačenih trojki, a sada je isto uradio i Parnom valjku! Ovaj momak je učinio da se izostanak rovitog Džejmsa Feldina uopšte ne oseti, a odličnom rolom isto je učinio Matijas Lesor za Pera Antića. Ali, svetla pozornice bila su usmerena ka mladom šuteru, koji je crno-belima ubacio čak 18 poena (6/7 za tri) i bio inicijator pobedničke serije koja je u trećoj deonici Zvezdu na 15 poena viška (71:56).

Nominalni domaćin u ovom susretu odlučio se da prekopira recept iz prvog sudara beogradskih velikana i pobedu overi šutevima za tri poena. Baš kao i u prvom derbiju - bilo ih je 14! Interesantno, Crvena zvezda je ovog puta imala isti broj pogođenih dalekometnih hitaca kao i unutar linije 6,75 metara, što se ne dešava prvi put otkako je Dušan Alimpijević preuzeo kormilo. 

Partizanu je nedostajalo elana, ali i neko ko bi ispratio raspoloženog Novicu Veličkovića. Možda je baš izostanak Mihajla Andrića uticao da šutereski Partizan bude inferiorniji.

Crno-beli su se mnogo, možda čak i previše oslanjali na Novicu, što na kraju nije imalo pravi efekat. Bilo kako, kapa dole energičnom kapitenu Parnog valjka za sve što je uradio večeras, jer je posle Zadra, Igokee i Cibone imao novu utakmicu na jako visokom nivou. Veličković je na kraju ponovo imao dabl-dabl sa 20 poena, 10 skokova i tri asistencije. 

Van ritam: Najdžel Vilijams Gos

Najdžel Vilijams Gos je odigrao jednu od lošijih partija u crno-belom dresu, uprkos tome što je ubacio 15 poena. Ne treba upirati prstom ni u koga, ali je upravo on „kumovao“ Zvezdinom usponu u trećem kvartalu, kada je protivniku u ruke dodao tri lopte. Doduše, nije samo on bio van prave koncentracije. Svojim direktnim greškama Vilijams Gos, Đorđe Gagić i Kvame Von u trećoj četvrtini protivniku su dozvolili čak 13 poena, u seriji 16:2. Vanja Marinković je takođe imao 15 poena i dobro je napadao Zvezdin koš iz drugog plana, ali tu se Partizanova lista dvocifrenih strelaca završila. Ostali su bili daleko ispod crte, a poređenja radi Crvena zvezda je imala čak devetoricu igrača (od deset korišćenih) sa pet ili više poena. 

Crno-beli su posle novog, devetog poraza u sezoni ostali na dve pobede zaostatka za četvrtoplasiranim Mornarom i sada su kilometrima daleko od mesta koje vodi u plej-of. 

I ovog puta se pokazalo koliko Crvena zvezda dobija na iskustvu samim takmičenjem u Evroligi, pošto je najvećeg protivnika dobila upravo na mirniju glavu, stabilan šut i veći napadački izbor, čak iako Dušan Alimpijević opet nije mogao da računa na Džejmsa Feldina i Pera Antića. Nije se ove večeri proslavio Tejlor Ročesti svojim pogocima, ali jeste rešenjima kojim je razigravao saigrače, a posebno Nemanju Dangubića, Ognjena Dobrića i Matijasa Lesora. Meč je završio sa pet koševa, ali čak deset asistencija. 

Dangubić je pokrenuo Crvenu zvezdu u ranoj fazi utakmice dobrim realizacijama iz izglednih pozicija, dok su Lesor i ponovo aplauzima dočekani Alen Omić učinili mnogo da opterete centarsku liniju Partizana i uvedu je u ozbiljne probleme s faulovima. To je dovelo čak do toga da Veličković ima nešto veću minutažu, dok su Bandža Si i Strahinja Gavrilović morali da budu „lažne petice“ u nekoliko navrata. Đoko Šalić i Đorđe Gagić bili su potpuno indisponirani pod naletom mladog Francuza, koji je meč završio sa 13 poena. 

Laserski precizan u dodavanjima: Tejlor Ročesti

Zvezdin džoker u ovoj utakmici bio je Stefan Janković, čije su epizodne uloge u dva kvalitetna naleta podigli navijače na noge, ali i upropastila Partizanove pokušaje da drže korak. Izvlačio je Janković zakucavanja i atraktivne blokade iz rukava, da bi sve to zafilovao preciznim hicima za tri poena. 

To je samo omogućilo Dobriću da se večeras proslavi i ozbiljno kazni svaku Partizanovu lošu defanzivnu reakciju i momente kada je on, ili neko od njegovih saigrača, ostajao usamljen na šutu za tri poena. 

USKORO OPŠIRNIJE...

ABA LIGA - 18. KOLO

Subota

Olimpija - Cedevita 65:64
/Horvat, Morgan 12 - Musa 24/

Nedelja

Mornar - Budućnost 87:81
/Vranješ 19 - Gordić 22/

Cibona - FMP 84:85*
/Žorić 31 - Čović 18/

Ponedeljak

Igokea - Zadar 94:92
/Jevtović, Artis 18 - Nouls 17/

Crvena zvezda - Partizan 86:74

Utorak

20.00: Mega Bemaks - MZT

* Kvote su podložne promenama

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Alen OmićFK Crvena zvezdaJadranska ligaMilko BjelicaNovica VeličkovićOgnjen DobrićFK PartizanTejlor RočestiVanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara