Đordi Fernandez (©AFP)
Đordi Fernandez (©AFP)

Fernandez postaje prvi Španac na klupi NBA tima

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.04.24. | 15:39

Selektor Kanade i asistent u stručnom štabu Sakramenta će od naredne sezone predvoditi ekipu Bruklin Netsa

Od naredne sezone, na klupi jednog NBA tima će se po prvi put u istoriji takmičenja kao glavni trener naći Španac pošto će Đordi Fernandez postati glavnokomandujući u Bruklin Netsima. Aktuelni selektor kanadske reprezentacije sa kojom je osvojio bronzano odličje na Svetskom prvenstvu u Manili i trenutni pomoćnik u stručnom štabu Sakramenta će sledeće jeseni zameniti Kevina Olija koji je ekipu iz predgrađa Njujorka vodio od kao vršilac dužnosti od februara nakon što je otkaz dobio Žak Von.

Kako uvek dobro obavešteni insajder Adrijan Vojnarovski otkriva, Netsu su nakon široke i temeljne potrage i razgovora sa mnogobrojnim kandidatima odlučili da je najbolje rešenje stručnjak iz Badalone koji se od 2009. godine nalazi u NBA sistemu radeći na mnogim pozicijama. Sem u Kingsima, radio je u stručnim štabovima Klivlenda, njegove filijale Kanton Čardsa i Denvera gde je imao prilike da sarađuje sa Nikolom Jokićem.

Izabrane vesti

Međutim, sada će prvi put imati priliku da samostalno vodi klub u najjačoj košarkaškoj ligi sveta što nije pošlo za rukom nijednom njegovom sunarodniku, a uopšte samo dvojici Evropljana i to Srba - Igoru Kokoškovu koji je 2018. vodio Finiks i Darku Rajakoviću koji od ove sezone sedi na klupi Toronta.


tagovi

Bruklin NetsĐordi FernandezNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara