Klemen Prepelič (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Klemen Prepelič (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

FMP bez rešenja za ubitačni trio Cedevite Olimpije: Blažič, Prepelič i Matković izvojevali pobedu u Železniku

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.23. | 21:04

Ipak ništa od iznenađenja, Budućnost slavila nakon odlaska Mijovića

Umeli su košarkaši FMP-a prethodnih godina da namuče, pa i da savladaju Cedevitu Olimpiju. Dočekali su je ovoga puta u 7. kolu ABA lige, u sasvim solidnoj formi. Ipak, raste i ekipa Simonea Pjaniđanija. A njen ključni trio bio je nerešiva engima za četu Nenada Stefanovića.

Predvođen Jakom Blažičem, Klemenom Prepeličem i Karlom Matkovićem, sastav iz Ljubljane slavio je u Železniku 84:96, popravio učinak na 5-2 i Panterima naneo četvrti poraz (3-4).

Izabrane vesti

Vodila se velika borba u uvodnoj deonici, ali već u drugoj su iskustvo i kvalitet Blažiča i Prepeliča počeli da izlaze na površinu, a odlično ih je pratio Matković. Gosti su u drugoj četvrtini postigli 32 poena i veliki odmor dočekali sa plus 16.

FMP je pružio dobar otpor u trećem kvartalu, za tili čas serijom 12:1 sveo zaostatak na samo pet poena, pa prišao i na minus četiri, ali onda su Prepelič, Matković i Blažič ponovo uzeli stvari u svoje ruke i odbili nalet domaćina, da bi posle trojke Gregora Glasa gosti otišli na 69:80 pred poslednjih 10 minuta. Ponovo je Stefanovićev tim dobro otvorio četvrtinu, ali je još jednom usledila reakcija Ljubljančana, da bi posle poena Blažiča na tri minuta do kraja bilo jasno da će Cedevita Olimpija slaviti.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Blažič, bio je najefikasniji sa 24 poena (indeks 31), Karlo Matković je bio na pragu dabl-dabla sa 19 poena i devet skokova (indeks 27), a upisao ga je sjajni Prepelič sa 15 poena i čak 14 asistencija (indeks 30). Dvocifreni i Dvejn Stjuart sa 16, kao i Šon Džons sa 10 poena (osam skokova).

U ekipi iz Železnika još jedna dobra partija Marka Pavićevića koji je ubacio 16 poena, dva manje dodao je Džordan Voker, dok je iskusni Bojan Subotić bio na skok od dabl-dabla sa 13 poena (pet asistencija, indeks 22). Do 13 je brojao i Ugo Beson, 11 poena postigao je Ostin Luk, dok je Balša Živanović ubacio 12.

Budućnost slavila posle odlaska Mijovića

Vladimir Todorović (©ABA League/Budućnost/Filip Roganović)Vladimir Todorović (©ABA League/Budućnost/Filip Roganović)

Otišao je Petar Mijović, prema saopštenju kluba, na svoju inicijativu. Upravni odbor Budućnosti prihvatio je njegovu ostavku posle tri vezana poraza, a na njegovo mesto privremeno postavio Vladimira Todorovića, dok ne nađe trajno rešenje.

Iako Podgoričani prolaze kroz turbulentan period, to ih nije sprečilo da u Morači savladaju Split 72:58 i makar na kratko odagnaju probleme.

Bilo je ipak potrebno vremena da šampion Crne Gore upali motore. Gotovo 25 minuta nisu mogli da se opasulje, ali kada su proigrali, razlika u kvalitetu je isplivala na površinu i Plavi su potom prilično rutinski završili posao.

Na kraju je Brendon Pol bio najefikasniji sa 14 poena, po 11 su dodali Vladimir Mihailović i Joan Makundu, dok je do 10 brojao Kolbi Ros, uz sedam podeljenih asistencija.

S druge strane, povratnik Šenon Šorter je bio najefikasniji sa 18 poena, ali uz 6/17 iz igre (indeks sedam). Dvocifreni u ekipi Slavena Rimca i Krešimir Ljubičić sa 12, kao i Mate Kalajžić sa 10 poena.

Budućnost već u utorak gostuje Ulmu u Evrokupu, a očekuje se da u međuvremenu dobije i novog šefa struke. Prema pisanju Vijesti, favorit da dobije posao je bivši trener Podgoričana, Igor Jovović.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

Borac Mozzart - Studentski cenar 87:76

/Segu 17 - Drežnjak 16, Kamenjaš 16/

Subota

FMP - Cedevita Olimpija 84:96

/Pavićević 16 - Blažič 24/

Budućnost - Split 72:58

/Pol 14 - Šorter 18/

Nedelja

17.00 Zadar - Crvena zvezda

19.00 Mornar - Mega

21.00 Partizan - Igokea

Ponedeljak

18.00 Krka - Cibona



tagovi

FMPFMP ŽeleznikKK FMPCedevita OlimpijaJaka BlažičKlemen PrepeličKarlo MatkovićIgo BesonMarko PavićevićBojan Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara